Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#citesteDobrogea: Colonizarile agricole dupa Primul Razboi Mondial, in localitatile dobrogene

Publicat:

Colonizarile cu tarani din alte zone ale tarii, in teritoriul dintre Dunare si au asigurat o repartitie omogena a populatiei rurale.Taranii colonizati urmau sa primeasca suprafete de 25 de hectare, care sa le asigure un trai decent pentru ei si familiile lor.Fostii combatanti din timpul au primit loturi de pamant, la initiativa generalului Rasoviceanu. Existau 13 zone de colonizare, delimitate strict. Fostii soldati proveneau din randul regimentelor 40 Calugareni si 9 ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tulcea! Incepe perioada prohibitiei la scrumbie in Delta Dunarii

15:51, 29.03.2024 - Prohibitia pescuitului in scop comercial, familial si recreativ al scrumbiei de Dunare incepe duminica, in Delta Dunarii, specia de peste apreciata pentru calitatile gustative urcand in aceasta perioada pe fluviu pentru a se reproduce, conform Agerpres.roIn aceste conditii, capturarea exemplarelor de…

27 Martie 1918 : Sfatul Tarii al Republicii Democratice Moldovenesti voteaza actul Unirii cu Romania. Citat: „Traiasca unirea Basarabiei cu Romania de-a pururi si totdeauna!

08:25, 27.03.2024 - In ziua de 27 Martie 1918, Sfatul Tarii al Republicii Democratice Moldovenesti voteaza actul Unirii cu Romania.  In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara: Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia) in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria,…

Kremlinul admite ca a fost elaborat un acord de pace cu Ucraina, la doua luni dupa declanșarea razboiului, dar refuza spuna in ce consta acesta

19:10, 01.03.2024 - Kremlinul a anunțat ca nu va discuta public condițiile prevazute intr-un tratat de pace elaborat in primele luni ale razboiului din Ucraina, dupa ce publicația americana Wall Street Journal (WSJ) a dezvaluit vineri, 1 martie, detalii ale acestei propuneri de acord, scrie The Moscow Times.WSJ a relatat…

Studiul de fezabilitate pentru noul pod de la Giurgiu-Ruse, aprobat

13:20, 21.02.2024 - Studiul de fezabilitate pentru un nou pod Giurgiu-Ruse, depus de Romania pe fondurile de mobilitate militara, a fost aprobat, a declarat comisarul european Adina Valean, la Bruxelles, pentru Agerpres. Aceasta si-a exprimat speranta ca autoritatile romane se vor misca repede si vor aplica si pentru finantarea…

Statul roman da 126 milioane euro porturilor de la Dunare și Marea Neagra

13:05, 17.02.2024 - Schema de ajutor de stat de 126 milioane de euro adresata porturilor maritime si interioare din Romania aflate la granita estica a Uniunii Europene (UE). Investițiile au ca scop rezolvarea supra-aglomerației din portul Constanța. Actul normativ cu privire la ajutorul alocat porturilor de la Dunare și…

Statie automata pentru diferite masuratori, montata pe Dunare, pe bratul Sulina

16:55, 15.02.2024 - ”O statie automata cu cinci senzori de tip radar (pentru masurarea nivelului apei, temperatura aerului si a apei, turbiditate si salinitate) a fost montata pe Dunare, pe bratul Sulina, in timpul campaniei de masuratori hidrologice organizate de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor…

Un inalt oficial ucrainean ii pune al punct pe fermierii nemulțumiți: 'Exporturile noastre de produse agricole nu au afectat aceste piețe!'

15:45, 15.02.2024 - Exporturile ucrainene de produse agricole prin Europa de Est nu au afectat aceste piețe, in pofida protestelor fermierilor, iar relansarea livrarilor via Marea Neagra ar trebui sa ajute la calmarea temerilor lor, a spus la Bruxelles un inalt oficial ucrainean, inforemaza Rador Radio Romania. Taras…

#citesteDobrogea: Intrarea in posesia Dobrogei, conform unor documente de epoca

17:10, 06.02.2024 - Dobrogea a fost ravnita de romanii de dincolo de fluviu, pentru potentialul sau economic si pozitia sa geostrategica importanta, fiind in posesia lui Mircea cel Batran, dorita de Vlad Tepes si de Mihai Viteazul, care au incercat sa o recupereze cu ajutorul sabiei.Dupa participarea Romaniei la razboiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?