Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

China este presată să crească importul de cărbune pe fondul crizei energetice

Publicat:

China se confrunta cu o criza energetica puternica din cauza lipsei de carbuni. Cum standardele ecologice privind emisiile de gaze au fost inasprite, iar cererea este tot mai mare din partea producatorilor, prețurile au atins un nivel record. Acum oficialii chinezi sunt presați sa creasca importul de carbune pentru a menține fabricile deschise, iar alimentarea cu apa in anumite zone este, la randul ei, pusa sub risc. Restricțiile in ceea ce privește consumul de energie au pus marile companii in dificultate, iar producția a fost intrerupta. Peste 30 de firme listate in Taiwan, cu operațiuni in…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Veniturile producatorului de cipuri TSMC au inregistrat in martie cea mai mare crestere din noiembrie 2022, de 34,5% in termeni anuali

08:00, 11.04.2024 - Veniturile companiei in primul trimestru au totalizat 592,6 miliarde de dolari noi din Taiwan, in crestere cu 16,5% fata de anul precedent. TSMC este cel mai mare producator de semiconductori din lume, care fabrica cipuri pentru companii precum Apple si Nvidia. Semiconductorii, cum ar fi cei proiectati…

Financial Times: Povestea de dragoste dintre China, Apple și Tesla, rupta de patriotismul chinezilor

13:55, 10.03.2024 - Apple și Tesla au reușit sa patrunda in China, dar acum cele mai mari doua companii americane de consum se confrunta cu fisuri in propriile strategii, deoarece rivalii interni caștiga teren, iar cumparaturile patriotice le inving adesea atracția.   Scaderea cotei de piața și a cifrelor de vanzari raportate…

Mircea Hava: Declinul industriei europene a fost tema de discuție in cadrul unui summit desfașurat, in aceasta saptamana, la Anvers, in Belgia

19:50, 21.02.2024 - Nu ma feresc sa spun ca este un strigat de disperare al reprezentanților companiilor, al sindicaliștilor, in masura-n care e și o provocare pentru liderii politici ai UE. De altfel, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a avut o intrevedere, cu ușile inchise, cu liderii industriașilor europeni.…

Aceștia sunt ‘Cei 7 Magnifici’: sunt mai influenți decat orice țara și exercita o influența uriașa in intreaga lume.

21:16, 20.02.2024 - Cele mai mari companii din sectorul tehnologic din lume, cunoscute sub numele de „Cei Șapte Magnifici”, au o influența financiara atat de puternica incat depașește aproape orice alta țara majora din lume, potrivit unor noi cercetari realizate de Deutsche Bank, citate de CNBC. Raportul indica o creștere…

Deutsche Bank: Profiturile a sapte companii de tehnologice ”magnifice” depasesc puterea financiara a aproape oricarei tari majore din lume

06:56, 20.02.2024 - Cresterea fulgeratoare a profiturilor si a capitalizarilor de piata ale marilor companii de tehnologie din SUA, ”Cei Sapte magnifici”, respectiv Apple, Amazon, Alphabet, Meta, Microsoft, Nvidia si Tesla, este mai mare decat ale tuturor companiilor listate in aproape toate tarile G20, a spus banca intr-o…

Wang Yi: Taiwan nu a fost și nu va fi niciodata o țara

16:11, 19.02.2024 - Taiwan este parte a Chinei inca din antichitate, iar Declarația de la Cairo din 1943 stipuleaza ca toate teritoriile pe care Japonia le-a luat de la China, inclusiv insula Taiwan, trebuie sa i le restituie. In Declarația de la Potsdam din 1945 se reitereaza ca prevederile Declarației de la Cairo trebuie…

China va trimite nave ale garzii de coasta in zona insulelor controlate de Taiwan

13:05, 18.02.2024 - Paza de coasta a Chinei a anuntat duminica ca va efectua patrule regulate in jurul unui mic grup de insule controlate de Taiwan, in largul coastei chineze, pe masura ce tensiunile cresc cu privire la moartea a doi cetateni chinezi.

Dragoș Damian: Nu mai cascați gura la scandalurile politice din Romania. Fiți un pic atenți la criza din Marea Roșie

08:15, 17.02.2024 - Criza și conflictul din Marea Roșie afecteaza toate rutele navale care aduc spre Europa materii prime, materiale și produse finite din „fabricile lumii” – China, India, Taiwan, Coreea de Sud, Indonezia, Filipine și alte țari asiatice – și, intr-o mai mica masura, petrol și combustibili din Țarile…


Ce parere ai despre aceasta stire?