Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cetăţenii care se mută în alt stat membru pot să-şi transfere pensia

Publicat:

Directiva a fost propusa deoarece in prezent nu exista reguli similare la nivelul UE pentru schemele suplimentare de pensii, astfel ca cetatenii UE care se muta intre statele membre risca sa-si piarda drepturile achizitionate in decursul unei perioade, daca aceasta nu e considerata suficient de lunga de catre statul in care se muta.

Perioada de apartenenta activa la o schema de pensii, necesara pentru ca o persoana sa isi pastreze drepturile la pensie suplimentara, nu trebuie sa fie mai lunga de trei ani.

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O femeie s-a casatorit si a divortat de 11 ori de acelasi barbat ca sa poata beneficia de ajutor financiar de la stat

14:45, 11.04.2024 - O femeie din Austria a divorțat de 11 ori, in intervalul 1988-2022, de același barbat, cu care era casatorita din 1982. Cei doi au trait impreuna in tot acest timp. Se pare ca motivul real al divorturilor a fost ca femeia sa beneficieze de pensia de vaduva dupa primul sot. Femeia s-a folosit de o lacuna…

Ministerul Afacerilor Interne: Peste 160.000 de pașapoarte emise in primele doua luni ale anului

13:45, 19.03.2024 - In primele doua luni ale anului 2024, Ministerul Afacerilor Interne a emis peste 160.000 de pașapoarte pentru cetațenii romani, cu o viteza de procesare incredibila de sub doua zile. Prin intermediul platformei online hub.mai.gov.ro, au fost inregistrate peste 170.000 de cereri, oferindu-le cetațenilor…

Top trei cele mai mari pensii din Romania. Liderul primește aproape 100.000 de lei lunar. Paradoxal, nu este un „special”

15:00, 17.03.2024 - Fericitul posesor al celei mai mari pensii din țara noastra se poate lauda ca a contribuit activ la sistemul de asigurari sociale romanesc, intrucat suma pe care o incaseaza in fiecare luna este obtinuta strict pe baza de contributivitate.Cea mai mare pensie din Romania se ridica la suma bruta de 108.627…

Ciuca: In momentul in care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevarat uniti in Uniunea Europeana

19:20, 02.03.2024 - Intrebat daca PNL sustine posibilitatea reunificarii Romaniei cu Basarabia, Nicolae Ciuca s-a referit la o unire sub umbrela Uniunii Europene. ”Am discutat cu autoritatile din Republica Moldova, incepand cu doamna presedinte, cu presedintele Parlamentului, iata am avut mai inainte cu primarii de dreapta…

Trucul ieftin prin care vei curața rapid mașina de spalat. Așa nu vei avea probleme o perioada lunga

12:30, 09.02.2024 - Mașinile de spalat este electrocasnicul din casa cel mai folosit de gospodine. Din nefericire, cu cat mașina de spalat este mai uzata, ea poate acumula bacterii și mirosuri neplacute. Iata la ce soluție puteți apela pentru a curața rapid acest electrocasnic. Așa nu veți mai avea probleme o perioada…

Pensii 2024 | Un roman care a primit salariul minim va avea aproape aceeași pensie ca unui care nu a lucrat nici macar o zi

08:00, 08.02.2024 - Pensii 2024 | Un roman care a primit salariul minim va avea aproape aceeași pensie ca unui care nu a lucrat nici macar o zi Pensii 2024 | Un roman care a primit salariul minim va avea aproape aceeași pensie ca unui care nu a lucrat nici macar o zi Pensia minima sociala, de care beneficiaza romanii care…

Lovitura pentru șoferii romani. Ce li se intampla in Europa daca au permisul suspendat in țara?

10:10, 07.02.2024 - Practic, in situația in care un șofer dintr-un alt stat membru savarșește o contravenție grava pe teritoriul Romaniei, autoritațile romane vor putea sa-i aplice sancțiuni privitoare la dreptul de a conduce.In mod identic, daca un șofer roman are carnetul suspendat in alta țara, nu va mai putea conduce…

Ce este Directiva micului-dejun – noua reglementare a Uniunii Europene. Statele membre, obligate sa-și hraneasca cetațenii sanatos

07:00, 07.02.2024 - Noi standarde de comercializare pentru produse asociate cu prima masa a zilei, adica pentru miere, gem și sucuri de fructe, au fost revizuite de oficialitațile Uniunii Europene. Astfel, sucurile de fructe și gemurile vor trebui sa aiba mai mult fruct, iar mierea sa fie corect etichetata.


Ce parere ai despre aceasta stire?