Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii se contrazic comic: Un pui de somn ziua crește volumul creierului. Până acum, era simtom de Alzheimer

Publicat:

Cercetatorii au sugerat ca un pui de somn in timpul zilei poate ajuta la protejarea sanatatii creierului pe masura ce imbatraneste, dupa ce au descoperit ca aceasta practica pare sa fie asociata cu un volum mai mare al creierului, relateaza .

In timp ce cercetarile anterioare au sugerat ca somnul prelungit ar putea fi un simptom timpuriu al bolii Alzheimer, alte lucrari au aratat ca un somn scurt poate imbunatati capacitatea de invatare a oamenilor. Acum, cercetatorii spun ca au gasit dovezi care sugereaza ca somnul poate ajuta la protejarea impotriva micsorarii creierului.

CITESTE…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

OMS anunța ca alcoolul duce la deteriorarea ireversibila a creierului: Bețiile afecteaza somnul și duc la Alzheimer

00:35, 15.05.2024 - Consumul de alcool pana la pierderea cunoștinței sau „leșin" este un lucru obișnuit in randul celor care iși permit acest obicei. Dar poate avea un impact serios asupra creierului, potrivit unui cercetator in neuroștiințe.

Șase alimente care imbunatațesc starea de spirit: ajuta la sanatatea creierului și regleaza nivelul de zahar din sange

18:50, 04.05.2024 - Oricine a gasit vreodata alinare in alimente precum inghețata sau pastele sau s-a simțit amorțit ori trist dupa o masa copioasa știe ca mancarea poate avea impact asupra starii de spirit, scrie Yahoo Life, care a publicat o lista cu șase alimente care imbunatațesc dispoziția.

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Vrei sa iți imbunatațești memoria? Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple

23:40, 24.03.2024 - Sanatatea creierului este un aspect critic, dar adesea trecut cu vederea, al sanatații și bunastarii generale. Protejarea acestuia poate reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer și demența. Un cercetator in neuroștiințe dezvaluie 5 obiceiuri simple pentru imbunatațirea memoriei. Rachelle Summers…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

4 motive pentru a cumpara jocuri de societate

14:25, 06.03.2024 - Te intrebi daca merita sau nu sa investești in a achiziționa jocuri de societate? Fie ca sunt pentru copii sau pentru adulți, jocurile de societate iți pot aduce o serie de beneficii. Principalul lor scop, așa cum sugereaza și numele, este acela de a facilita socializarea, insa, in afara de acest aspect,…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…


Ce parere ai despre aceasta stire?