Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au mai făcut un pas până la viaţa eternă

Publicat:

Telomerii protejeaza cromozomii impotriva deteriorarii pe masura ce celulele se divizeaza si cresc, dar, odata cu inaintarea in varsta, aceste regiuni de la capetele cromozomilor devin din ce in ce mai scurte si, in cele din urma nu mai pot proteja cromozomii. Cand acest lucru se intampla, cromozomii se pot deteriora, iar aceasta este o parte cheie a procesului de imbatranire. Cercetatorii au descoperit o metoda de alungire a t (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

Cat de bine este sa dormi cu animalul de companie in pat

14:15, 14.05.2024 - Cainii și pisicile sunt animale simpatice, iubitoare și calde. Și asta pot spune, probabil, majoritatea oamenilor care au in casa un astfel de animal de companie. Mulți insa ne intrebam cat de bine este sa dormi cu animalul de companie in pat. Afla ce spun specialiștii in somn și sanatate.Proprietarii…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Vaccin revoluționar, faza de testare pe animale cu rezultate uimitoare. Șansa la viața pentru milioane de oameni și serul nici nu va fi foarte scump

19:40, 07.03.2024 - Cercetatorii din Satele Unite au facut progrese revoluționare in privința combaterii colesterolului. Un vaccin testat deocamdata doar pe animale a reușit sa reduca nivelul colesterolului considerat rau din organism cu pana la 30%. In condițiile in care, doar la noi in țara, mai bine de jumatate dintre…

Cați pași trebuie sa facem pe zi, de fapt, pentru a evita riscul de imbolnaviri, in cazul unui stil de viața sedentar

08:40, 07.03.2024 - Cercetatorii au descoperit cați pași sunt necesari pe zi pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și a diminua șansele de a muri prematur, in randul persoanelor sedentare.Astfel, potrivit unui nou studiu publicat in  British Journal of Sports Medicine arata ca efectuarea a 9.000-10.000…


Ce parere ai despre aceasta stire?