Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetări arheologice la Complexul Porolissum

Publicat:

In cadrul etapei a doua a cercetarilor arheologice de punere in valoare a Complexului Arheologic Porolissum, prevazute in Proiectul Circuitul Castrelor Romane din judetul Salaj, specialistii de Istorie si Arta din Zalau lucreaza la decopertarea drumurilor romane din castrul mare. In imagine segment de drum () care lega comandamentul (Principia) de prin care se ajungea la Amfiteatru. The post Cercetari arheologice la appeared first on .

Citeste articolul mai departe pe transilvania-tv.ro…  

Sursa articol: transilvania-tv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cadouri primite de Ceaușescu, expuse la muzeu

13:05, 21.05.2024 - 75 de cadouri primite de cuplul Nicolae si Elena Ceausescu cu diferite ocazii pot fi admirate incepand de astazi pana in septembrie la Buzau. Muzeul Judetean a vernisat expozitia temporara „Un cuplu, o epoca, multe cadouri”, organizata in parteneriat cu Muzeul National de Istorie a Romaniei. In expozitie,…

DAR. Donatii, achizitii, recuperari, descoperiri arheologice - o noua expozitie temporara, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:40, 17.05.2024 - "DAR. Donatii, achizitii, recuperari, descoperiri arheologice" este o noua expozitie temporara, ce se va deschide la 22 mai 2024 la Muzeul National de Istorie a Romaniei. In anul 1972, la momentul deschiderii pentru public a Muzeului National de Istorie a Romaniei, in colectiile institutiei se aflau…

Patru morminte din Epoca Bronzului, descoperite pe un camp din Prahova. Zona era recunoscuta drept un adevarat "camp al morților"

12:15, 16.05.2024 - Descoperire arheologica importanta pe un camp din Prahova, loc cunoscut cu milenii in urma drept un adevarat "camp al morților". Recent, arheologii au scos la lumina ramașițele a patru oameni, care au trait in Epoca Bronzului. Printre ei și un copil, in mormantul caruia s-au gasit doua inele de bucla…

Istoria orașului Targu-Neamț, in cadrul unei expoziții

14:40, 17.04.2024 - Istoria de mai bine de 600 de ani a Targului Neamț va fi sintetizata intr-o expoziție temporara ce va fi vernisata marți, 23 aprilie, ora 11.30, la Muzeul de Istorie și Etnografie Targu Neamț. Reunind vestigii arheologice medievale și moderne, expoziția iși propune sa ilustreze aspecte interesante ale…

Planetariul din Zalau este de tip digital, singurul din Vestul Romaniei

17:40, 02.04.2024 - Odata cu lucrarile la cinematograful Scala, pe langa cele doua sali de cinema, 2D și 3D, in proiect a fost cuprinsa și amenajarea unui planetariu digital, singurul de acest tip din Vestul Romaniei. Planetariul reprezinta o sala ce se diferențiaza de o sala de cinema prin tipul ecranului de proiecție…

DECUMANA – Istorie și gust bun

19:05, 12.03.2024 - Decumana reprezinta o noua experiența culinara din inima Imperiului Roman. Istoria patrunde adanc prin ruinele Castrului Roman de la Porolissum, lasand in urma sa, povești, legende, mirodenii, rețete și multe intrigi cu și despre daci și romani. Sanctuar stravechi de civilizație, organizare și locuire,…

Un angajat al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș a decedat

13:10, 06.03.2024 - Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș anunța decesul uneia dintre angajatele instituției, Erica Gergely. ”Ne luam un trist „Ramas bun!” de la buna noastra colega, Erica Gergely, care ne-a parasit pe neașteptate ieri, 5 martie 2024. Odihna veșnica!”, informeaza Muzeul. ZiarMM The post Un…

La Ploiești, a doua ediție a Concursului de poezie „Frunza verde de albastru”

00:25, 04.03.2024 - Inspirat de versurile nichitiene, a doua ediție a Concursului de poezie ”Frunza verde de albastru” va avea loc la Ploiești, in perioada 4 martie – 30 aprilie a.c., organizator fiind Muzeul Memorial „Nichita Stanescu” Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Conform regulamentului…


Ce parere ai despre aceasta stire?