Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cel mai periculos obicei alimentar care crește riscul de cancer la colon

Publicat:

Conform unui studiu publicat in luna august 2022 de The BMJ, unul dintre cei mai mari furnizori globali de informații in domeniul sanatații, consumul in creștere de produse ultra-procesate s-a dovedit a fi un factor extrem de important in apariția cancerului. Studiul, care s-a intins pe o perioada de 25 de ani, și-a propus sa analizeze obiceiurile alimentare a 46.000 de barbați și 160.000 de femei.Participanții la studiu erau rugați sa completeze un chestionar amplu legat de preferințele alimentare, obiceiuri și posibile diete, cu accent pus pe tendința de a consuma alimente ultra-procesate. In…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Mulți aditivi din alimentele procesate maresc riscul de diabet de tip 2

22:01, 30.04.2024 - Mulți aditivi – numiți emulgatori – folosiți in mod curent in numeroase alimente procesate, in special in dulciuri,  sunt implicați in apariția diabetului de tip 2. In premiera, o echipa de cercetatori francezi din cadrul Institutului Național de Cercetare in Agricultura, Alimentație și Mediu au analizat…

Substanța care ar putea explica explozia de cancere și tumori la tineri: Se gasește din plin in carnea roșie și zahar

22:40, 19.04.2024 - Oamenii de știința cred ca au descoperit o veriga lipsa intre modul in care consumul de junk food crește riscul de cancer. Un studiu recent  a descoperit ca substanțele chimice produse atunci cand se consuma junk food cresc riscul de cancer. Alimentele nesanatoase, precum carnea roșie și zaharul, ar…

Studiu: Obezitatea infantila crește riscul de probleme musculo-scheletice

14:20, 13.03.2024 - Un nou studiu a identificat o legatura ingrijoratoare intre obezitatea infantila și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicata in revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie, relateaza Mediafax. Studiul a concluzionat ca cei cu…

Adevarul nebanuit despre consumul de cafea: cat trebuie sa consumam pentru o inima sanatoasa

10:35, 13.03.2024 - Un articol din Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, din septembrie 2022 spune ca daca bei doar o ceașca de cafea pe zi, vei avea o inima mai sanatoasa și risc general redus de mortalitate.De ce este important acest studiu? Ca și in ceea ce privește cercetarea in nutriție, acest studiu observațional…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Produsele romanești, mai ieftine! Guvernul ia in calcul stabilirea unui adaos comercial de cel mult 20% pentru toate alimentele procesate in tara

15:00, 08.03.2024 - Guvernul ia in calcul plafonarea prețurilor alimentelor care sunt procesate in Romania.  Astfel, produsele romanești ar putea beneficia de stabilirea unui adaos comercial de maxim 20%, pentru a incuraja consumul de alimente autohtone, nu de import, potrivit observator.ro.Ministrul Agriculturii…

Actualitate medicala/Dieta nesanatoasa creste riscul de apnee in somn

00:41, 26.02.2024 - O dieta sanatoasa bazata pe plante ar putea fi cheia prevenirii apneei obstructive in somn (OSA), au descoperit autorii unui studiu realizat in Australia, a informat Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Studiul, care a fost publicat recent de cercetatorii de la Universitatea Flinders din Adelaide,…

Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului”, de Ziua Naționala a Lecturii

19:05, 12.02.2024 - Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului” de Ziua Naționala a Lecturii, joi, 15 februarie 2024, incepand cu ora 17. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului și va fi moderat de Laura Bercean, intr-o discuție participativa cu Alexandra Ilnițchi-Ardelean, autoarea catalogului,…


Ce parere ai despre aceasta stire?