Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai importantă metodă de prevenire a cancerului de col uterin care ucide peste 270.000 de femei anual

Publicat:

Cancerul de col uterin este cel mai frecvent cancer produs de HPV () si al doilea ca frecventa, in randul femeilor dupa cancerul de san curmand in fiecare zi vietile a 40 de europence.

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, pe primul loc in Uniunea Europeana privind incidenta si mortalitatea cancerului de col uterin

23:45, 24.04.2024 - Dr. Silviu Voinea, conferentiar universitar la Institutul Oncologic Bucuresti, afirma ca Romania este primul loc in Uniunea Europeana in privinta incidentei si mortalitatii cancerului de col uterin. El arata ca in tara noastra sunt inregistrate 100.000 de cancere noi pe an, iar mai mult de jumatate…

Cel mai mare inamic al speciei umane. Are numai 6 mm, dar ucide anual aproape un milion de oameni

07:50, 21.04.2024 - Cel mai mare inamic al umanitații este de fapt o insecta banala, pe care o intalnim inclusiv in Romania. Țanțarul este responsabil de moartea a 830.000 de oameni anual, iar specialiștii considera ca aceasta insecta prin efectele produse a schimbat efectiv istoria umanitații.

Radioterapia este o metoda importanta pentru tratamentul cancerului de san. Cand este indicata

09:16, 09.04.2024 - Radioterapia este o metoda importanta pentru tratamentul cancerului de san. Cand este indicata, ce tipuri de radioterapie se pot efectua și cat dureaza o cura aflam de la dr. Matei Bara, medic primar radioterapie.

O descoperire importanta cu impact in tratarea cancerului de san

15:00, 07.04.2024 - Frunzele unui arbore originar din unele parti ale subcontinentului Indian, care creste insa si in Australia si in regiuni tropicale, s au dovedit promitatoare in oprirea raspandirii in organism a celulelor cancerului de san, au descoperit oamenii de stiinta.Albizia lebbeck Alle este denumirea stiintifica…

Conferința de prevenire a consumului de droguri in randul elevilor, la Turda / Maria Forna: „Consumul de droguri curma destine și ucide vieți”

12:20, 16.03.2024 - Peste 600 de elevi, parinți și profesori din municipiul Turda au participat, vineri, la un eveniment la care au fost informați cu privire la pericolul reprezentat de consumul de substanțe psihoactive.

Descoperire importanta in lupta impotriva cancerului: proteina Cdk9, funcție anticancerigena

17:40, 04.03.2024 - Un studiu recent a identificat o proteina numita Cyclin Dependent Kinase 9 (Cdk9) ca fiind o ținta promițatoare pentru noi tratamente anticancerigene. Cdk9 joaca un rol crucial in repararea ADN-ului deteriorat, o funcție esențiala pentru suprimarea tumori


Ce parere ai despre aceasta stire?