Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce recomandă EMA pentru tratarea adulților cu forme severe de COVID-19

Publicat:

Medicamentul este deja aprobat in pentru tratarea afecțiunilor inflamatorii, artritei reumatoide, artritei idiopatice juvenile sistemice, poliartritei idiopatice juvenile, arteritei cu celule gigantice și sindromului de eliberare de citokine.Recomandarea Agenției Europene pentru Medicamente a venit dupa evaluarea datelor unui studiu care a implicat 4.116 adulți spitalizați cu forme severe de COVID-19. Acești oameni au avut nevoie de oxigen suplimentar sau ventilație mecanica și niveluri ridicate de proteina C reactiva in sange (indicand inflamație).Studiul a aratat ca tratamentul…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Actualitate medicala/ EMA avizeaza prima monoterapie orala pentru hemoglobinuria paroxistica nocturna

01:00, 28.03.2024 - Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat acordarea unei autorizatii europene de introducere pe piata pentru Fabhalta, prima monoterapie orala pentru pacientii adulti cu hemoglobinurie paroxistica nocturna (HPN) care sufera de anemie hemolitica, o boala genetica rara a sangelui care distruge…

12 noi medicamente propuse sa intre pe piețele din Uniunea Europeana

20:20, 24.03.2024 - Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat 12 noi medicamente pentru aprobare, in cadrul reuniunii din luna martie. Aceste medicamente publicate pe site-ul EMA urmeza sa intre pe piețele din Uniunea Europeana.   De exemplu, CHMP recomanda…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Medicament extrem de popular in Romania, interzis la reclama in Franța

07:20, 11.02.2024 - Decizia a fost luat in contextul in care francezii au ajuns sa cumpere anual 30 de milioane de cutii cu medicamente care conțin ibuprofen de 400 de miligrame.Și in Romania, substanța este foarte populara și chiar daca o serie de produse care conțin aceasta substanța se dau doar cu rețeta, altele pot…

Alerta medicala la o substanța periculoasa din unele medicamente. Medic: „Romanii le inghit in cantitați impresionante”

09:35, 10.02.2024 - Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, trage un semnal de alarma cu privire la o atenționare Agenției Europene a Medicamentului: unele medicamente pentru raceala conțin pseudoefedrina, o substanța periculoasa pentru pacienți.

Alerta medicala! Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA

19:00, 02.02.2024 - Alerta medicala! Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA Agenția Europeana a Medicamentului a transmis o alerta medicala in acest sens. Este posibil sa apara probleme cu afecțiuni ale vaselor de sange. La 25 ianuarie 2024, comitetul pentru medicamente al Agenției Europene a Medicamentului…

Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA. Alerta medicala transmisa de Agenția Europeana a Medicamentului

17:05, 02.02.2024 - Unele medicamente pentru raceala conțin o SUBSTANȚA PERICULOASA. Alerta medicala transmisa de Agenția Europeana a Medicamentului Unele medicamente pentru raceala conțin o substanța periculoasa pentru pacienți. A fost emisa o alerta medicala din partea Agenției Europene a Medicamentului.  Este vorba…

Anumite medicamente pentru raceala conțin o substanța periculoasa

15:40, 02.02.2024 - Anumite medicamente pentru raceala conțin o substanța periculoasa. Agenția Europeana a Medicamentului a anunțat ca este vorba despre pseudoefedrina și a confirmat legatura dintre aceasta substanța decongestionanta și afectiuni ale vaselor de sange din creier, care pot pune viața in pericol. Revizuirea…


Ce parere ai despre aceasta stire?