Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce a adus Moldova în dar bisericii Sfântului Ștefan cel Mare din Viena

Publicat:

La biserica inchinata Sfantului Ștefan cel Mare din Viena s-a incheiat o etapa dificila a lucrarilor: tencuirea exterioara in vederea aplicarii picturii in fresca, dupa modelul bisericilor din Bucovina. Nu ar fi fost posibil fara doua daruri importante venite din Moldova sfantului domnitor: priceperea meșterilor romani și nisipul de .

Biserica recent construita la Viena va fi pictata in fresca atat in exterior, cat și la interior, urmand sa devina un Voroneț vienez. In acest scop, era nevoie de doua straturi de tencuiala speciala: fresca neagra, primul strat, și fresca

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

CALENDAR ORTODOX 2024: Invierea Domnului – Sfintele Pasti

10:15, 05.05.2024 - CALENDAR ORTODOX 2024: Invierea Domnului – Sfintele Pasti nvierea Domnului – Sfintele Pasti, care este invierea cu trupul din mormant a Domnului Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, este sarbatorita de Biserica in acest an in ziua de 5 mai. Cu adevarat, arata parintele arhimandrit Ilie…

Preotul paroh de la biserica Sf. Mina face un apel la Primaria Constanta: Stalpisorii montati au blocat accesul pompierilor ce intervenisera la incendiul din aceasta seara

21:30, 04.05.2024 - Preotul paroh Claudiu Banu, de la biserica Sf. Mina din parcul Tabavarie, municipiul Constanta face un apel la constanteni, dar si la Primaria Constanta, intr un anunt de pe pagina sa de Facebook. "Rugam frumos toti credinciosii care ajung la Biserica Sfantul Mare Mucenic Mina si in afara programului…

S-a deschis un nou traseu ecumenic in Romania. Ce secrete ascunde „Taramul Sfinților” din codrii Botoșanilor

20:00, 03.05.2024 - In nordul Romaniei, o regiune bogata in manastiri și istorie spirituala, se deschide o noua destinație turistica ecumenica, aducand in prim-plan județul Botoșani. Sub numele de „Taramul Sfinților”, acest periplu fascinant printre codrii județului devine o oportunitate valoroasa pentru credincioșii ortodocși…

Practici de botez in diferite zone ale țarii. De la tradiții la superstiții

13:25, 26.04.2024 - Fiecare regiune a Romaniei iși are datinile și obiceiurile pentru celebrarea creștinarii bebelușului. Bucovina și Moldova Bucovina și Moldova sunt recunoscute pentru pastrarea și conservarea tradițiilor de la o generație la alta, dar și pentru puterea religiei in comunitate. Iata cateva dintre tradițiile…

Un incendiu intr-un apartament a produs panica și a topit mai multe bancnote

15:35, 25.04.2024 - Un apel la 112 de miercuri seara a anunțat ca iese fum dintr-un apartament situat pe bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului. La fața locului s-a constatat ca incendiul se manifesta intr-un apartament locuit de doi soți, care erau insa plecați in Dorohoi. Acasa nu era nimeni așadar.Mai mulți ...

Regimentele granicerești romanești din Transilvania

06:15, 17.04.2024 - In 16 aprilie 1762 au fost inființate printr-un decret imperial, semnat de imparateasa Maria Terezia, regimentele granicerești romanești. Regimentul I a avut sediul la Orlat, iar Regimentul II la Nasaud. Incepea, pentru comunitațile romanești și secuiești militarizate din Transilvania, o perioada de…

Bucovina sub stapanire austriaca – model de provincie multietnica si „unitate prin diversitate”?!

13:15, 24.03.2024 - Nordul Moldovei, numit de austrieci cu nume slav, Bucovina, a fost rapit la 1775 de Imperiul habsburgic, care a corupt, a falsificat și a instigat la asasinat. Mihai Eminescu, apropiat bucovinenilor și durerilor lor, exponent al generatiei crescute de Aron Pumnul, scria: „La anul 1774 au intrat ostirile…

Comunitatea poloneza din Bucovina a organizat la Poiana Micului cea de-a V-a ediție a Festivalului Incondeierii Oualor. A fost prezent și ambasadorul Poloniei la București (foto)

15:50, 23.03.2024 - Sambata, 23 martie, comunitatea poloneza din Bucovina s-a intalnit la Dom Polski din Poiana Micului pentru a participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului Incondeierii Oualor. Au participat membrii comunitaților din Paltinoasa, Cacica, Pleșa, Poiana Micului, Solonețu Nou, Suceava, Vicșani, Moara,…


Ce parere ai despre aceasta stire?