Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CCR: Creşterea salariilor demnitarilor, neconstituţională

Publicat:

a Romaniei a decis ca majorarile veniturilor demnitarilor sunt neconstitutionale si, in consecinta, nu se vor aplica. In acest caz, este vorba nu doar despre veniturile parlamentarilor, ci si de cele ale primarilor, presedintilor de consilii judetene, deci ale demnitarilor. Cei din coalitia de guvernare venisera cu un amendament la Legea salarizarii, incercand sa creasca cu un sfert inclusiv salariile demnitarilor, nu doar ale functionarilor publici. Opozitia, adica parlamentarii de la USR, au contestat la aceste majorari. Acum, la trei luni dupa sesizare,…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

BCS va ataca la CC legea privind pilotarea votului prin corespondența. Batrincea: Este un proiect care incalca Constituția RM

14:15, 28.04.2024 - Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) va ataca la Curtea Constituționala (CC) legea privind pilotarea votului prin corespondența. Despre aceasta a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrincea.

Act normativ adoptat cu incalcarea legii. Sesizarea presedintelui, la CCR

08:20, 24.04.2024 - Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) urmeaza sa discute, miercuri, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ privind modificarea si completarea Legii 73/1993 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ. Legea, transmisa in data de 16 martie de Parlament…

Proiect: Salarii mai mari pentru angajații Guvernului

07:40, 24.04.2024 - Sunt discuții despre un nou proiect! Astfel ca, pe masa Guvernului va ajunge in curand un proiect de hotarare prin care salariile unor funcționari ai statului sau din companiile cu capital majoritar de stat vor fi marite, scrie jurnalul.ro . Proiectul, elaborat de Secretariatul General al Guvernului…

Alegerile prezidentiale din R. Moldova vor avea loc la 20 octombrie, concomitent cu referendumul pentru aderarea la UE. Cu cine voteaza moldovenii?

23:20, 16.04.2024 - Alegerile prezidentiale din R. Moldova vor avea loc la 20 octombrie, concomitent cu referendumul pentru aderarea la UE. Cu cine voteaza moldovenii?Alegerile prezidentiale si referendumul privind aderarea la Uniunea Europeana (UE), initiat de sefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate in aceeasi…

Presedintele Iohannis sesizeaza CCR in privinta modificarilor la legea privind Consiliul Legislativ

19:31, 20.03.2024 - Legea, transmisa in data de 16 martie 2024 de Parlament presedintelui in vederea promulgarii, are ca obiect de reglementare stabilirea duratei mandatelor presedintelui Consiliului Legislativ si presedintilor de sectie, care pot fi reinnoite o singura data, mandatele aflate in curs urmand sa inceteze…

Eugen Teodorovici, director in cadrul Autoritatii de Audit din Curtea de Conturi, cercetat de Comitetul de Etica dupa ce a participat la lansarea unui partid politic

14:56, 14.03.2024 - Curtea de Conturi a Romaniei a transmis, joi, precizari ”privind participarea lui Eugen Orlando Teodorovici, director in cadrul Autoritatii de Audit, la un eveniment organizat de un partid politic”. ”Conducerea Autoritatii de Audit  s-a autosesizat si a solicitat Comitetului de Etica al Autoritatii…

Igor Dodon: Legea Parlamentului și hotarirea Curții Constituționale nu corespund cu Constituția R. Moldova

15:20, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…

Coaliția PSD PNL s-ar fi ințeles și electoratul ar urma sa fie chemat de 3 ori la vot. Președintele CJ Dambovița: „Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare provoaca frisoane doar celor care nu au facut nimic din 2020”

14:35, 22.02.2024 - Comasarea alegerilor pare cel mai fierbinte subiect politic din ultimele zile, mai ales ca decizia politica trebuie luata pana pe 1 martie 2024, pentru a permite Parlamentului sa modifice legile și, in cazul unei contestari la Curtea Constituționala, sa se incadreze in timp pentru a veni decizia. Practic,…


Ce parere ai despre aceasta stire?