Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cat de periculos e fumatul pasiv?

Publicat:

Copiii ai caror parinti fumeaza au un risc crescut de boli cardiovasculare la maturitate.
Un studiu recent a demonstrat ca fumatul pasiv imbatraneste arterele copiilor cu aproximativ 3 ani, crescand astfel riscul unui atac de cord.
Inhalarea fumului de tigara duce la ingrosarea arterelor copiilor, chiar daca este vorba de un fumat pasiv. Arterele astfel afectate si imbatranite ii predispun pe acesti copii la boli cardiace atunci cand vor creste.
La studiu au participat 2.401 copii din Finlanda si 1.375 de copii din Australia, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani.
Cercetatorii

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Categoria de dementa care șocheaza cercetatorii - Ce se intampla cu copiii cu dementa infantila

06:55, 07.05.2024 - „Copilarie” si „dementa” sunt doua cuvinte pe care ne-am dori sa nu trebuiasca sa le folosim impreuna. Dar, din pacate, numai in Australia aproximativ 1.400 de copii si tineri traiesc cu dementa infantila netratabila in prezent, noteaza news.ro.

Cat de periculoasa este „musca cu toc” și ce spun cercetatorii despre noua specie de insecte

14:06, 29.04.2024 - O noua specie de insecteCapcanele Malaise, amplasate strategic pentru a captura insecte in zbor , au jucat un rol crucial in aceasta descoperire. Aceste capcane, echipate cu material de plasa, au prins chiar și cele mai mici viețuitoare, permițand cercetatorilor sa le studieze cu atenție.Intr-un studiu…

HHC Romania: Copiii din doua case familiale din Sighetu Marmației au vizitat Stația de Epurare (FOTO)

21:45, 02.04.2024 - Hope and Homes for Children Romania a organizat o noua activitate pentru copiii din casele familiale pe care le gestioneaza. De data aceasta a venit randul copiilor din doua case familiale din Sighetu Marmației, care au viztat Stația de Epurare Sighet. ”O alta activitate pe care le-am pregatit-o copiilor…

Inaugurare primului Centru comunitar – Hub terapeutic din zona Olteniei

08:30, 27.03.2024 - Asociația Dezvoltare și Psihoterapie prin Acțiune a implementat in perioada 01.01.2022-31.03.2024 proiectul „PAS CU PAS CRESC DEMN!”, cod PN5004, cu scopul de a crește pe termen lung gradul de recuperare, reintegrare si reabilitare psihica pentru cel puțin 1207 copii aparținand unor categorii vulnerabile,…

Doar 7 țari din lume au aerul curat, potrivit OMS. Care sunt locurile unde oamenii respira cel mai sanatos

17:05, 22.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații a dezvaluit ca doar 7 dintre cele 134 de țari analizate se aflau sub limita organizației legata de particulele emise de mașini și procesele industriale. In același timp, calitatea aerului din unele țari s-a inrautațit semnificativ. Cele mai multe țari nu indeplinesc…

Semnal de alarma: practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

11:11, 15.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua, relateaza…

Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID: Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

21:40, 22.02.2024 - Studiul care rastoarna tot! Efectele adverse ale vaccinarii anti-COVID. Cercetatorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave Avem rezultatele celui mai mare studiu al efectelor adverse post-vaccinare COVID-19. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace,…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…


Ce parere ai despre aceasta stire?