Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Castraveți – beneficii, proprietăți și rețete

Publicat:

Castraveții sunt recunoscuți pentru conținutul ridicat de apa, antioxidanți, fibre și enzime care imbunatațesc sistemul digestiv. Sunt saraci in calorii și plini de vitamine și minerale. Citește ce beneficii are consumul de castraveți, dar și care sunt cele mai racoritoare rețete culinare. Castraveții au un conținut ridicat de apa, previn deshidratarea și au un conținut scazut de carbohidrați. Sunt un aliment consumat in special vara și aduc o mulțime de beneficii organismului.Nota: Informațiile din acest articol nu inlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Va recomandam, inainte de a incerca…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mihaela Bilic spune ce se intampla in organismul tau cand mananci drob de miel, de fapt

09:15, 06.05.2024 -  ”Drobul de miel, un preparat tradițional pentru masa de Paște, un fel de cozonac din carne, facut din organe de miel și multe verdețuri. Ficatul și ficațeii, creierul, pipota, inima și rinichii, splina, sunt organe cu o valoare nutritiva crescuta. Le consideram o carne de categoria a doua, iar in unele…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Ce alimente sunt esențiale pentru sanatatea pielii. Trebuie incluse neaparat in dieta ta

09:41, 10.04.2024 -  Exploram mai jos o serie de alimente recomandate pentru o piele sanatoasa, subliniind legatura intima dintre nutriție și frumusețea dermei.1. Avocado: Un Elixir al HidratariiBogat in grasimi sanatoase, avocado este un aliat de nadejde pentru hidratarea pielii. Vitaminele E și C, prezente in abundența,…

Lasa-te de fumat cu acest preparat din 6 ingrediente!

09:50, 22.03.2024 - Fumatul – un viciu raspandit, o dependența greu de invins. Dar ce ai zice daca am spune ca exista un desert care te poate ajuta sa renunți la fumat? Da, ai citit bine! Acest preparat simplu și delicios te poate ajuta sa invingi dependența de nicotina, folosind doar 6 ingrediente pe care le gasești deja…

Ce alimente sa mananci ca sa treci mai ușor peste astenia de primavara

13:41, 11.03.2024 - Perioada in care astenia de primavara iși va face simțita prezența in viețile noastre se apropie cu pași repezi. Știm deja ca simptomele asteniei de primavara sunt clasicele dureri de cap, stare de oboseala cronica, anxietate, toate acestea fiind neplaceri provocate de sedentarismul, alimentația nesanatoasa…

Alimentele pe care ar trebui sa le mananci primavara in fiecare saptamana. Sunt sanatate curata

15:30, 03.03.2024 -  1. SpanaculSpanacul este unul dintre primele legume care apar in primavara și este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, mangan și fier. Este, de asemenea, bogat in antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației și la protejarea sanatații ochilor. Spanacul poate fi adaugat in salate,…

Explicație științifica! Motivul pentru care poftim zahar, sare și carbohidrați

20:06, 28.02.2024 - Explicație științifica! Motivul pentru care poftim zahar, sare și carbohidrați Știința explica de ce poftele ne saboteaza planurile de a manca. Tanjim, cand incercam sa ne imbunatațim dieta, dupa zahar, sare și carbohidrați din patru motive comune, scrie Mediafax.Sunt patru motive comuneExista…

De ce este bine sa mancam pește: sursa de proteine de inalta calitate, omega-3, minerale și vitamine

21:30, 24.02.2024 - De ce este bine sa mancam pește: sursa de proteine de inalta calitate, omega-3, minerale și vitamine De ce este bine sa mancam pește: Peștele este un aliment foarte important in dieta și poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate și bunastarea psihica. Peștele este o sursa excelenta de proteine…


Ce parere ai despre aceasta stire?