Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Castelul Huniade din Timișoara, în paragină de 14 ani. După lucrări de mântuială, de abia acum se întocmește proiectul de refacere a clădirii

Publicat:

Castelul Huniade din Timișoara zace in paragina de 14 ani și toate incercarile de a-l restaura au fost sortite eșecului. De abia acum se intocmește un nou proiect de lucrari care ar putea fi gata in cinci luni, și dupa s-ar putea organiza licitația ca apoi sa inceapa lucrarile propriu zise. Pana atunci, cladirea monument istoric se degradeaza la fiecare ploaie, pentru ca apa curge inauntru, iar vizitatori nu a mai avut de mult. Nu mai e nimic de vazut intr-o cladire in paragina, in care ar trebui sa funcționeze Muzeul Banatului, arata publicația locala Tion.Președintele Consiliului JudețeanTimiș,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alexandru Panisoara (PER): Daca vrem punerea in valoare a patrimoniului cultural si istoric al Bucurestiului, trebuie sa facem parteneriate public - privat

16:25, 18.04.2024 - Cu ocazia Zilei Internationale pentru Conservarea Monumentelor (18 aprilie), candidatul Partidului Ecologist Roman (PER) la Primaria Generala a Capitalei, arhitectul Alexandru Panisoara, solicita implementarea unei strategii pentru salvarea monumentelor din Bucuresti care se afla intr-o stare avansata…

Indemnizații pentru romanii declarați „tezaur uman viu”. Anunțul ministrului Culturii

14:50, 28.03.2024 - Fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale, de refacere a unor gari de patrimoniu și a muzeelor in aer liber, indemnizații pentru tezaurele umane vii - sunt deciziile adoptate de Guvern, astazi, la propunerea Ministerului Culturii!Ca urmare a adoptarii Ordonanței nr. 19/2024 pentru…

Conacul Emil Racovița din comuna Danești va fi restaurat de Ministerul Culturii

23:35, 20.03.2024 - INVESTIȚIE… Ministerul Culturii a anunțat, la inceputul acestei saptamani, demararea lucrarilor de restaurare a Conacului Emil Racovița, prin Institutul Național al Patrimoniului. “Institutul Național al Patrimoniului (INP), in calitate de autoritate contractanta, a semnat, in data de 14 martie 2024,…

Ziua Internaționala a Francofoniei, marcata miercuri in muzee și teatre din Capitala

16:50, 19.03.2024 - Spectacole, recitaluri și prezentari vor avea loc miercuri in mai multe instituții de cultura din Capitala, cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei. Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, Muzeul Național al Literaturii Romane va organiza o prezentare a scriitorilor romani care au avut…

Conacul Emil Racovita din Vaslui va fi restaurat cu 14 milioane de lei - FOTO

16:45, 19.03.2024 - Ministerul Culturii, prin Institutul National al Patrimoniului, demareaza lucrari de restaurare la Conacul Emil Racovita. Institutul National al Patrimoniului a semnat contractul de executie pentru lucrarile de restaurare, consolidare si punere in valoare ale acestui monument istoric de o importanta…

Biserica monument istoric din Streisangeorgiu va fi restaurata

21:20, 12.03.2024 - Biserica monument istoric din localitatea hunedoreana Streisangeorgiu va fi restaurata cu fonduri alocate de Institutul Național de Patrimoniu. Valoarea totala a proiectului se ridica la 194.850 lei, fondurile fiind obținute in cadrul subprogramului de finanțare „Elaborarea documentațiilor…

Biserica de lemn din Sartaș, veche de peste 250 de ani, restaurata cu bani din timbrul monumentelor istorice

11:45, 09.03.2024 - Biserica de lemn din Sartaș (Baia de Arieș), veche de peste 250 de ani, va fi restaurata printr-un proiect finanțat de Institutul Național al Patrimoniului, cu bani din timbrul monumentelor istorice. Proiectul a fost declarat caștigator la selecția dosarelor depuse pentru finanțare din fondul Timbrul…

FOTO O bisericuța de lemn din Munții Apuseni, veche de peste 250 de ani, va fi restaurata cu bani din timbrul monumentelor istorice

18:55, 08.03.2024 - FOTO O bisericuța de lemn din Munții Apuseni, veche de peste 250 de ani, va fi restaurata cu bani din timbrul monumentelor istorice O bisericuța de lemn din Munții Apuseni, veche de peste 250 de ani, va fi restaurata cu bani din timbrul monumentelor istorice O biserica de lemn din Munții Apuseni, veche…


Ce parere ai despre aceasta stire?