Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care este diferența între parodontită și parodontoză

Publicat:

Ce este parodontita și ce este parodontoza? Parodontita și parodontoza sunt ambele boli ale parodonțiului, dar cauzele, simptomele și tratamentul acestor doua boli sunt diferite. Bolile parodontale pot fi observate la pana la 90% din populația globala, ceea ce le face sa fie cea mai frecventa boala orala.

Putem defini parodontita ca inflamația parodonțiului cauzata de traumatisme diverse (fizic, chimic, termic sau chiar parazitar) și care are ca prim rezultat gingivita, care, netratata in timp, va duce la parodontita.

Gingivita este cea mai ușoara forma de boala parodontala și poate…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum te poți imbolnavi de la o simpla carie! Iți poate afecta și inima!

14:00, 19.04.2024 - Cum te poți imbolnavi de la o simpla carie! Iți poate afecta și inima! „Igiena orala deficitara ne pune in pericolul de a dezvolta diverse probleme, incepand de la sanatatea cavitații orale, cum ar fi boala parodontala și cariile. Impactul insa poate sa se rasfranga la nivelul intregului organism”,…

Parodontoza: Simptome si tratament eficient

09:40, 08.04.2024 - Conținut oferit de: Partener extern. Exista tratament pentru parodontoza. Aceasta afirmație este primita cu bucurie de pacienții din intreaga lume, cei care și-au facut curaj și au apelat, in cele din urma, la ajutorul specialiștilor. E mult mai ușor sa tratezi o boala in stadiu incipient, dar evoluția…

Parodontoza, boala care poate cauza pierderea dinților

16:10, 02.04.2024 - Parodontoza, mai numita și boala dinților frumoși, este o afecțiune care poate trece neobservata, deoarece nu cauzeaza durere, iar simptomele asociate pot fi trecute ușor cu vederea. Principalul indiciu care nu ar trebuie sa fie ignorat este sangerarea gingivala din timpul periajului dentar. Acesta…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Recomandari privind prevenirea bolilor la albine. Ce trebuie sa știe apicultorii din Maramureș

17:41, 21.02.2024 - Maramureșul are numeroși apicultori, mierea de albina fiind extrem de cautata de maramureșeni, dar nu numai. Ce este de știut este ca apicultura, in Romania este favorizata de o clima blanda si de o natura darnica, cu plante melifere variate, cu paduri intinse de tei si salcami, cu suprafete mari cultivate…

Un nou antibiotic capabil sa distruga bacteriile rezistente

20:00, 19.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anunțat crearea unui nou antibiotic eficace in combaterea bacteriilor rezistente la medicamente. In studiile de laborator, cresomicina, numele noului antibiotic, a demonstrat ca poate ucide bacterii rezistente la medicamente, agenții patogeni  extrem de periculoși…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

boala Alzheimer a fost raspandita prin tratamente care sunt astazi interzise

09:50, 03.02.2024 - Un studiu a adus dovezi ca practica de injectare a hormonului de creștere la copii, folosind extract de la persoane decedate, poate arata cum se transmite boala Alzheimer. Aceasta practica, care a fost administrata la aproximativ 200 de copii intre 1959 și 1985, a avut ca rezultat faptul ca unele persoane…


Ce parere ai despre aceasta stire?