Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cardamomul, un condiment cu proprietati uimitoare pentru sanatate

Publicat:

Cardamomul este cunoscut drept condiment inca din Antichitate. Pe vremea egiptenilor, era folosit pentru improspatarea respiratiei si albirea dintilor.
Indienii il recomandau pentru tratarea afectiunilor renale, a bolilor de piele, dar si obezitatii.
Semintele de cardamom au un gust placut, usor picant, care seamana atat cu lamaia, cat si cu menta.
Cand te simti balonata, semintele de cardamom isi fac cel mai bine treaba, absorbind gazele de la nivelul tubului intestinal. In plus, reduc aciditatea stomacala si previn senzatia de greata si varsaturile.
Cardamomul este…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO: Universitatea de Medicina și Farmacie „G.E Palade” Targu Mureș Extensia Bistrița și-a deschis azi porțile, in noul campus de pe str Toamnei. Oferta educaționala

11:36, 29.05.2024 - Aproximativ 300 de elevi din Bistrița sunt așteptați sa treaca astazi in noul campus universitar din strada Toamnei. Universitatea de Medicina și Farmacie „G.E Palade” Targu Mureș Extensia Bistrița și-a deschis azi porțile laboratoarelor și a salilor de cursuri pentru toți curioșii. Clara Brinzaniuc,…

Coriandrul: planta de la care utilizam și frunzele și semințele și radacina. Proprietați și utilizari in bucatarie

07:00, 27.05.2024 - Coriandrul (Coriandrum sativum), cunoscut și sub denumirea de cilantro sau patrunjel chinezesc, este o planta aromatica folosita atat in bucatarie, cat și in medicina tradiționala. Aceasta planta versatila este apreciata pentru frunzele sale, semințele și chiar radacinile, fiecare parte avand un gust…

Coriandrul: planta de la care utilizam frunzele, semințele și radacina. Proprietați și utilizari in bucatarie

21:56, 26.05.2024 - Coriandrul (Coriandrum sativum), cunoscut și sub denumirea de cilantro sau patrunjel chinezesc, este o planta aromatica folosita atat in bucatarie, cat și in medicina tradiționala. Aceasta planta versatila este apreciata pentru frunzele sale, semințele și chiar radacinile, fiecare parte avand un gust…

Editia a XI-a a Concursului National Educatie pentru sanatate" , initiat de DSPJ Constanta (FOTO)

11:30, 25.05.2024 - Concursul National "Educatie pentru sanatate , faza nationala, editia a XI a, este initiat de catre DSPJ Constanta in parteneriat cu Inspectoratul scolar judetean Constanta. Concursul National "Educatie pentru sanatate , faza nationala, editia a XI a, este initiat de catre DSPJ Constanta in parteneriat…

Analize gratuite pentru romanii care nu sunt asigurați

16:11, 23.05.2024 -  Deși nu sunt asigurați medical, o anumita categorie de romani  vor putea beneficia de analize gratuite. Aceștia trebuie sa indeplineasca insa anumite condiții. Astfel, de la 1 iulie, persoanele neasigurate medical, cu suspiciune sau diagnostic de boli oncologice, hepatite B și C sau virus HIV, vor…

De ce e bine sa bei ceai cu semințe de schinduf. 5 beneficii uimitoare pentru sanatate

09:50, 28.04.2024 - In ultimul timp, ceaiul cu semințe de schinduf a captat atenția datorita felului in care acționeaza asupra organismului uman. De ce este acest ceai recomandat de mulți specialiști? Iata cinci beneficii uimitoare pe care le are atunci cand vine vorba de sanatate.

Sanatate din semințe. „Graunțele” care aduc cele mai multe beneficii pentru sanatate

15:50, 23.04.2024 - Semințele pe care le gasim in natura sunt mici comori pline de nutrienți și beneficii pentru sanatate. Fiecare tip de samanța are caracteristici specifice și poate contribui la bunastarea noastra in moduri diferite

Care sunt cele 6 semințe cu efect terapeutic? Beneficiile sunt nebanuite

18:10, 05.03.2024 - Semințe de chia. Mici dar puternice, semințele de chia sunt o sursa importanta de nutrienți. O porție de 2 linguri de semințe de chia conține 9 grame de fibre, 4 grame de proteine și o cantitate semnificativa de micronutrienti, inclusiv fier, magneziu, fosfor și zinc.O sursa excelența de acizi grași…


Ce parere ai despre aceasta stire?