Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cancerul de colon ar putea fi provocat de o bacterie

Publicat:

Intestinul omului adapostește miliarde de bacterii care contribuie la menținerea sanatații fizice și mentale. Dar potrivit unui nou studiu, publicat in revista Science, microbiomul intestinal ar putea, de asemenea, sa gazduiasca și alte bacterii, de aceasta data nefaste. Astfel, un microb comun intestinului uman este banuit ca joaca un rol major in dezvoltarea cancerului colorectal, al doilea cancer cel mai sever și al treilea ca raspandire la nivel global, cu aproximativ 2 milioane de cazuri noi diagnosticate și un milion de decese anual. Riscul de cancer colorectal la barbați este de 1 la 23,…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție! Furia marește riscul de crize cardiace și AVC

18:51, 02.05.2024 - A-ți pastra cumpatul chiar in momente dificile te ajuta sa reduci riscul de crize cardiace sau de accident vascular cerebral.  Este concluzia unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Columbia din New York, potrivit The Sun. Cercetatorii susțin ca atunci cand devenim furioși, celulele…

Dieta, mai eficace ca medicamentele in sindromul de colon iritabil

06:40, 23.04.2024 - Pentru atenuarea simptomelor caracteristice sindromului de colon iritabil mai eficienta este modificarea dietei decat medicamentele, indica un recent studiu. Potrivit unui studiu recent, efectuat la Universitatea din Gotheburg (Suedia), o dieta sub forma unui tratament alimentar poate fi mai eficienta…

Medicamentele banale care ar putea crește riscul de tumori cerebrale. Nu se știa acest lucru pana acum

09:20, 28.03.2024 -  Potrivit The Guardian, oamenii de stiinta au descoperit ca utilizarea prelungita a anumitor medicamente progestogene a fost legata de un risc mai mare de meningiom, care sunt tumori (de obicei necanceroase) care se formeaza in tesuturile din jurul creierului.Dar, desi riscul de meningiom a fost mai…

Un nou antibiotic capabil sa distruga bacteriile rezistente

20:00, 19.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Harvard au anunțat crearea unui nou antibiotic eficace in combaterea bacteriilor rezistente la medicamente. In studiile de laborator, cresomicina, numele noului antibiotic, a demonstrat ca poate ucide bacterii rezistente la medicamente, agenții patogeni  extrem de periculoși…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

O noua terapie contra cancerelor pancreasului și colonului

19:35, 14.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Anvers a pus la punct o noua terapie celulara, care distruge mecanismul de aparare a tumorilor, a anunțat universitatea intr-un comunicat. Noua terapie ar putea constitui un progres important in lupta contra cancerelor pancreasului și al colonului, transmite…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?