Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câmpiile roșii de pe Pluto s-ar putea să nu fie ceea ce am crezut

Publicat:

Când sonda spațiala New Horizons s-a apropiat de Pluto în 2015 am avut parte de ceva cu adevarat unic: primele imagini clare ale micuței planete pitice situata la marginea , relateaza .

Imaginile imaculate au dezvaluit o suprafața fascinanta care include o zona roșiatica în jurul ecuatorului planetei: un peisaj ce arata ca și cum nu ar fi de gheața pe o lume altfel remarcabil de înghețata.

Analizele sugereaza ca aceasta câmpie roșiatica a fost produsa de molecule denumite tholine, compuși organici care se formeaza în…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Un obiect medieval incredibil de rar, descoperit din intamplare

18:46, 15.03.2024 - Un obiect medieval incredibil de rar, descoperit din intamplare Un instrument astronomic medieval, descoperit din intamplare, s-a dovedit a fi o dovada a colaborarii științifice interculturale de-a lungul secolelor ce au urmat. Astrolabul din alama dateaza din Spania secolului al XI-lea, dar a fost…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Astronomii au descoperit in Sistemul Solar trei sateliți necunoscuți pina acum

00:00, 11.03.2024 - Astronomii au descoperit trei sateliți ai planetelor, necunoscuți pina acum, care se ascund la marginea Sistemului Solar. Acești sateliți se invirt in jurul celor mai indepartate doua planete - unul in jurul lui Uranus și doi in jurul lui Neptun. {{720921}}Astfel, numarul total de sateliți descoperiți…

Camera care va face o singura fotografie timp de 1.000 de ani. Ce ar trebui sa dezvaluie in 3023

20:40, 28.01.2024 - Un filozof de la Universitatea din Arizona a creat ceea ce el numește „Camera Mileniului”: un dispozitiv conceput pentru a captura o singura imagine a peisajului din Tucson, Arizona, pe parcursul a o mie de ani, relateaza Science Alert.

Otrava din carnea pe care o consumam zilnic. Noul studiu care da totul peste cap

16:35, 28.01.2024 - Cercetatorii de la Ocean Conservancy și Universitatea din Toronto au analizat mai mult de o duzina de tipuri diferite de proteine, inclusiv fructe de mare, porc, pui, carne de vita și tofu.Au descoperit microplastice in aproape 90% din mostrele testate și au estimat ca un adult american mediu poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?