Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cămașa românească cu altiță a intrat pe lista Patrimoniului UNESCO

Publicat:

Camașa romaneasca cu altița a intrat pe lista Patrimoniului UNESCO, proiectul fiind promovat in comun de Romania și . anunta ca joi, 1 decembrie, in cadrul celei de-a 17-a sesiuni a al UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial care se desfasoara la Rabat, Maroc, a fost adoptata decizia privind inscrierea elementului „Arta camasii cu altita – element de identitate culturala in Romania si ” pe a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii. Camașa romaneasca cu altița a intrat…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Culturii a lansat apelul pentru restaurarea, conservarea si punerea in valoare a caselor memoriale

10:20, 23.04.2024 - Ministerul Culturii a lansat apelul "Case memoriale" care marcheaza o noua etapa in conservarea si promovarea patrimoniului cultural romanesc, subliniaza importanta vitala a acestor emblematice simboluri ale patrimoniului, potrivit news.ro

Scrisoarea Preafericitului  Daniel catre Patriarhul Kiril al Moscovei

11:50, 31.03.2024 - In ciuda relațiilor din ce in ce mai tensionate dintre Biserica Ortodoxa Rusa și Biserica Ortodoxa Romana, Patriarhul Daniel i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului sau rus, Preafericitul Patriarh Kirill al Moscovei și al intregii Rusii. Scrisoarea a fost ținuta departe de ochii mirenilor romani,…

106 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara Mama. Maia Sandu pune in valoare doar legaturile intre oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului. De Unire, nimic

13:35, 27.03.2024 - Cel mai bun mod de a celebra 106 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara Mama, Romania, este sa punem in valoare legaturile dintre oamenii de pe cele doua maluri ale Prutului. Declarația a fost facuta de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, conform stiripesurse.md. In mesajul prilejuit de Ziua…

INEDIT – Memorialul Durerii din Sighet ar putea intra in patrimoniul UNESCO

07:05, 06.03.2024 - Maramureșul ar putea avea noi intrari in patrimoniul mondial UNESCO. Avem deja mai multe biserici de lemn care deja sunt considerate de valoare mondiala, iar acum lista s-ar putea completa. De data aceasta insa in vizorul autoritaților se afla Memorialul Victimelor Comunismului și Cimitirul Saracilor…

Fosta inchisoare din Pitești, inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO

14:45, 21.02.2024 - Fostele inchisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Ramnicu Sarat și Fagaras vor fi inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO, a anunțat Raluca Turcan, ministrul Culturii: ’’Fostele inchisori comuniste din Pitești, Sighet, Jilava, Ramnicu Sarat și Fagaras, reprezentative pentru fenomenul opresiunii…

Rana istoriei. Fostele inchisori comuniste, in Patrimoniul UNESCO

11:35, 21.02.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anuntat ca a pregatit foaia de parcurs a fostelor inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras – pentru ca acestea sa intre in Patrimoniul Mondial UNESCO. „Fostele inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras…

Cea de a doua ediție a Campaniei Naționale de Lectura lansata in Republica Moldova

16:25, 13.02.2024 - Ministerul Culturii lanseaza astazi, de Ziua Internaționala a Cititului Impreuna, cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale de Lectura. Aceasta este prilejuita de Ziua Naționala a Lecturii, marcata in țara noastra la 14 februarie. Ziua Naționala a Lecturii a fost instituita in Republica Moldova in…

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Caușeni revine in circuitul turistic național și internațional

14:50, 09.02.2024 - Dupa o perioada de restaurare, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Caușeni, parte a Muzeului Național de Arta al Moldovei va fi redeschisa vizitatorilor, a anuntat astazi Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Culturii, transmite moldpres. „Restaurarea bisericii, unice in Republica Moldova,…


Ce parere ai despre aceasta stire?