Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cămașa cu altiță și Calul lipițan – în patrimoniul UNESCO – joi, 6 aprilie 2023, 21:03 – TRADIȚII cu Dumitru Șerban

Publicat:

In ediția de astazi a emisiunii Tradiții, stam de vorba cu Ioana Repciuc, specialist in filologie in cadrul Departamentului de Etnologie, Institutul de „A. Philippide”, , Filiala Iași. Ioana Repciuc, astazi, ne vorbește despre cele doua elemente de patrimoniu național intrate, in decembrie 2022, pe lista reprezentativa a UNESCO, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura. Concret, invitatul nostru ne ofera amanunte despre: camașa cu altița și calul lipițan, vorbindu-ne despre pașii intreprinși pentru ca acestea sa fie pe lista reprezentativa…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

UNESCO acorda Premiul pentru Libertatea Presei jurnalistilor palestinieni

10:15, 04.05.2024 - Jurnalistii palestinieni care acopera din punct de vedere mediatic razboiul din Fasia Gaza au fost recompensati cu Premiul pentru Libertatea Presei, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), informeaza DPA. Citește și Banii Mioveniului – ingropati de grandomania…

Codrii Iașilor, un parc natural de care avem nevoie – IMPERATIV cu Ioana Soreanu (05.04.2024)

10:25, 05.04.2024 - Proiectul de inființare a Parcului Natural Codrii Iașilor inainteaza. Un pas important a fost facut prin elaborarea studiului științific de catre specialiști in biologie, geografie și etnografie. Acest document sta la baza proiectului și urmeaza sa fie trimis la Academia Romana pentru avizare. Subiectul…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…

14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii

05:35, 14.03.2024 - 14 martie: Ziua Pi. Misterele din jurul numarului care modeleaza natura. Data coincide cu Ziua Internaționala a Matematicii 14 martie: Ziua Pi. Denumirea ii vine de la litera greceasca π, prima litera din cuvantul “περίμετρος”, care inseamna “perimetru”.  Incepand din 2019, pe 14 martie este sarbatorita…

Cate din limbile vorbite in lume vor disparea pana la finalul secolului

14:25, 06.03.2024 - „O data la doua saptamani, o limba de pe glob moare”, potrivit datelor UNESCO, iar mai mult de jumatate din limbile vorbite in lume vor disparea pana la finalul secolului. Deși romana nu este in pericol, au intrat in vorbirea curenta tot mai multe cuvinte și expresii din limbile de circulație internaționala.…

Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment

06:05, 13.02.2024 - Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Istoria unuia dintre cele mai iubite mijloace de informare și divertisment  Ziua Mondiala a Radioului – 13 februarie. Aceasta zi a fost proclamata de catre UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știința și Cultura) in noiembrie 2011. Masura a…

Chirurg condamnat pentru mita: De la plicuri cu bani, la gaini de țara

19:55, 12.02.2024 - Cristian Paleru, medic specialist in chirurgie toracica la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” si profesor universitar, a fost condamnat luni de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare, dupa ce a recunoscut ca a luat in mod repetat mita de la pacienti. Medicul a fost obligat…


Ce parere ai despre aceasta stire?