Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Călimară de epocă romană, descoperită la Apulum, exponatul lunii august la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat:

Calimara de epoca romana, descoperita la Apulum, exponatul lunii august la din O calimara glazurata, de epoca romana, descoperita anul trecut in situl Apulum, este exponatul lunii august la Muzeului Național al Unirii din . Va fi prezentata marți, 1 august, de la ora 11.00, la sediul muzeului. Piesa a fost descoperita in anul 2022 in cadru necropolei sudice de la Apulum (Dealul Furcilor-Podei) și constituie […] Citește Calimara de epoca romana, descoperita la Apulum, exponatul lunii august la din in Alba24 .

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Una dintre cele mai vechi fotografii color din Romania a fost descoperita in Arhiva de Imagine a Muzeului National al Taranului Roman / FOTO

18:21, 25.04.2024 - Echipa Arhivei de Imagine a Muzeului Taranului a descoperit una dintre foarte putinele fotografii color realizate, prin procedeul autocromiei, in spatiul romanesc inainte de Primul Razboi Mondial si conservate pana azi.

Piesa de istorie din epoca bronzului la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ac de bronz cu cap discoidal, exponatul lunii aprilie la Sebeș

10:30, 21.04.2024 - Piesa de istorie din epoca bronzului la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ac de bronz cu cap discoidal, exponatul lunii aprilie la Sebeș Piesa de istorie din epoca bronzului la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ac de bronz cu cap discoidal, exponatul lunii aprilie la Sebeș Un ac de bronz cu cap discoidal,…

Ziua Internaționala a Romilor sarbatorita la Școala Generala „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus

20:00, 08.04.2024 - Teatru de papuși, prezentari orale despre istoria și obiceiurile romilor și discuții libere despre muzica și instrumente muzicale, au conturat programul acestei zile. Piesa „Fata babei și fata moșneagului” a fost pusa in scena de actori ai Teatrului de Papuși „Prichindel” din Alba Iulia, care la finalul…

Marți: Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

15:35, 08.04.2024 - Marți: Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia Un vas de bronz unicat, descoperit recent la Apulum, este exponatul lunii aprilie la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Acesta urmeaza sa fie prezentat marți, 9 aprilie, de la ora 11:00.  Exponatul…

Cine mai trece pragul Muzeului National al Unirii?

12:35, 08.04.2024 - Numarul vizitatorilor inregistrati in primul trimestru la Muzeul National al Unirii (MNU) Alba Iulia a fost mai mic cu aproximativ o treime decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, scazand de la peste 14.500 la peste 10.000. Astfel, daca in primele trei luni din 2023, potrivit datelor…

REZULTATE olimpiada de limba romana pentru școlile cu predare in limbile minoritaților și pentru romanii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa naționala

11:40, 29.03.2024 - REZULTATE olimpiada de limba romana pentru școlile cu predare in limbile minoritaților și pentru romanii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa naționala REZULTATE olimpiada de limba romana pentru școlile cu predare in limbile minoritaților și pentru romanii din diaspora:…

Marți, 5 martie: Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d. Chr, exponatul lunii martie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

12:00, 04.03.2024 - Marți, 5 martie: Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d. Chr, exponatul lunii martie la Muzeul Unirii din Alba Iulia La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat marți, 5 martie, de la ora 11:00, exponatul lunii martie: Obiecte cu specific feminin din secolele VII-IX d. Chr. Cu…

Biserica de rit rasaritean, veche de un mileniu, descoperita la Alba Iulia. Cum va fi marcata urma ruinelor VIDEO

12:55, 03.02.2024 - Ruinele celei mai vechi biserici de rit rasaritean din Transilvania vor fi marcate printr-un trotuar pietonal din lespezi de piatra. Zidurile aflate in Cetatea Alba Carolina sunt ingropate in pamant și dateaza din secolul X.


Ce parere ai despre aceasta stire?