Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BOBOTEAZA la români: Obiceiuri, tradiții, superstiții

Publicat:

Traditia spune ca Boboteaza este momentul cand cerurile se deschid, iar ingerul pazitor dezvaluie tinerilor care le este norocul si ursita in dragoste. Boboteaza, praznuita in fiecare an la 6 ianuarie, alaturi de ziua de pomenire a Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul, 7 ianuarie, marcheaza sfarsitul sarbatorilor dedicate . , pana in a doua jumatate a secolului al IV-lea, era serbata in aceeasi zi cu Botezul, la 6 ianuarie. Aceasta sarbatoare dubla era numita “Epifania” – in lume. Busuioc

Citeste articolul mai departe pe ziuadebuzau.ro…  

Sursa articol: ziuadebuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Traditii si superstitii: Saptamana Luminata, ce nu ai voie sa faci in saptamana de dupa Paste

08:30, 07.05.2024 - Dupa bucuria Invierii, creștinii ortodocși intra in perioada cunoscuta drept Saptamana Luminata, o saptamana plina de tradiții și superstiții. Saptamana Luminata este inceputul unei perioade de sarbatoare care se termina dupa cincizeci de zile de la Paști, la Pogorarea Sfantului Duh (Rusaliile). Saptamana…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

Tradiții și obiceiuri de Paște: De ce e bine sa imbraci haine noi și care sunt cele mai potrivite culori

13:46, 30.04.2024 - Traditia de a imbraca haine noi de Paste simbolizeaza Invierea si renasterea spirituala asociata cu aceasta sarbatoare, spune designerul Georgiana Iordache, care considera ca acest obicei nu doar ca nu se va estompa, ci va lua amploare si se va actualiza an de an, odata cu tendintele din lumea modei.

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

Cand pica Paștele catolic in 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respecta in Duminica Invierii

10:30, 30.03.2024 - Saptamana aceasta este sarbatorita Saptamana Mare in randul credincioșilor catolici. Știm ca pentru catolici, Paștele este cea mai importanta sarbatoare din calendarul creștin. Iata ce tradiții și obiceiuri se respecta in Duminica Invierii!

Ce inseamna Echinocțiul: tradiții și obiceiuri la romani. Ce este bine sa faci in aceasta zi

07:35, 20.03.2024 - In ziua Echinoctiului de primavara, inceput de an agrar, se faceau numeroase pronosticuri meteorologice: asa cum va fi timpul de Macinici, asa va fi toata primavara, se udau boii cu apa, se hraneau bine animalele, se afuma cu tamaie si gospodinele aruncau un ou inaintea plugului. Primavara astronomica…


Ce parere ai despre aceasta stire?