Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boala ficatului gras: simptomele care se văd pe față

Publicat:

Steatoza hepatica sau boala ficatului gras reprezinta o acumulare de grasimi la nivelul celulei hepatice si poate sau nu sa fie insotita de inflamatia acestui organ.  Ficatul gras non-alcoolic apare mai ales la cei sindrom metabolic, conditie medicala care implica prezenta obezitatii, a nivelului crescut al colesterolului si/sau al trigliceridelor, a diabetului sau a prediabetului si a hipertensiunii. Hipotiroidia, sindromul ovarului polichistic si apneea de somn sunt afectiuni asociate cu ficatul gras non-alcoolic.Ficatul gras alcoolic apare la cei care consuma alcool in exces, adica adica peste…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Simptomele hemofiliei, o boala rara a sangelui care se transmite ereditar. Tratamentul prescris

11:46, 19.04.2024 - Hemofilia, o boala ereditara, din pacate, nevindecabila, are impact uriaș și asupra copiilor. La Buzau, dintre cei 17 pacienți care primesc tratament pentru aceasta maladie, 12 sunt copii. In Romania, sunt inregistrate peste 2.000 de persoane diagnosticate cu hemofilie și boala von Willebrand.

Norovirus: simptome frecvente și tratament! Virusul foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente

18:35, 05.04.2024 - Norovirusul este foarte contagiosInfecția cu norovirus poate provoca debutul brusc de varsaturi severe și diaree. Virusul este foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente sau apa contaminate in timpul prepararii sau prin suprafețe contaminate. De asemenea, puteți fi infectat prin contactul…

Parodontoza, boala care poate cauza pierderea dinților

16:10, 02.04.2024 - Parodontoza, mai numita și boala dinților frumoși, este o afecțiune care poate trece neobservata, deoarece nu cauzeaza durere, iar simptomele asociate pot fi trecute ușor cu vederea. Principalul indiciu care nu ar trebuie sa fie ignorat este sangerarea gingivala din timpul periajului dentar. Acesta…

Alimentul care iti distruge ficatul mai rau decat alcoolul. Toata lumea il consuma zilnic

12:30, 31.03.2024 - Recent, o noua boala a ajuns in topul afectiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroza si la diabet de tip 2. Una dintre principala cauza a aparitiei acestei boli este consumul de zahar, conform healtyfood.com. In urma unui studiu recent s-a descoperit…

"Un test de sange revolutionar ar putea detecta tuberculoza inainte ca simptomele sa apara

16:15, 24.03.2024 - Cea mai mortala boala infectioasa din lume, tuberculoza (TBC sau TB), ucide peste un milion de oameni in fiecare an. Oamenii de stiinta spun ca sunt aproape de a dezvolta un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc boala fara sa stie. Tuberculoza ramane un subiect…

SUA au autorizat primul tratament pentru fibroza ficatului, boala strans legata de obezitate

09:25, 17.03.2024 - Autoritațile sanitare americane au autorizat joi primul tratament pentru o forma grava de „boala a ficatului gras uman”, care afecteaza milioane de persoane afectate de obezitate in SUA, potrivit AFP. Tratamentul, dezvoltat de Madrigal Pharmaceuticals, este aprobat pentru adulții cu steatohepatita non-alcoolica…

Medicul Adrian Marinescu anunța ca boala ficatului gras poate duce la infarct! Ne scurteaza viața

23:26, 13.03.2024 - Directorul medical al Institutului ”Matei Bals” din Capitala, Adrian Marinescu, atrage atentia asupra afectiunilor hepatice care nu sunt virale, dar care pot pune in pericol viata daca nu sunt diagnosticate si tratate. El da exemplul steatohepatitei, sau asa-numita boala a ficatului gras, explicand:…

Care sunt semnele și simptomele care anunța complicații pulmonare și care este tratamentul

09:01, 05.03.2024 - Pacienții care au trecut printr-o pneumonie au nevoie de monitorizare pentru evitarea complicațiilor. Care sunt semnele și simptomele care anunța complicații pulmonare și care este tratamentul discutam cu dr. Catalina Trifan, medic primar medicina interna.


Ce parere ai despre aceasta stire?