Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bețișoarele pentru urechi, interzise în UE! Ce obiecte NU vor mai găsi românii în restaurante și magazine din 3 iulie

Publicat:

a decis sa reduca poluarea prin interzicerea vanzarii in magazine a produselor din plastic, de unica folosința in toate statele membre. Prin aceasta inițiativa, oficialii europeni iși doresc sa reduca impactul pe care il are plasticul asupra mediului și sa incurajeze reciclarea. Și asta pentru ca, 80% din deșeurile care se gasesc in oceane sunt produse din plastic. Astfel, incepand cu data de 3 iulie, in UE se va aplica Directiva privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului, iar unele dintre acestea, precum farfurii și tacamuri de unica folosința, paie…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce date inregistreaza cutia neagra a mașinii, dispozitivul care va fi obligatoriu pe mașinile inmatriculate incepand cu 6 iulie 2024

11:00, 18.04.2024 - Ce este un EDR (event data recorder, denumit popular și cutia neagra), dispozitiv care va deveni obligatoriu pe orice autovehicul inmatriculat incepand cu data de 6 iulie 2024. Intr-adevar, inspirat din aviație, acest dispozitiv a ajuns dupa cateva zeci de ani sa fie obligatoriu și pe mașini. De ceea…

Corina Crețu: Nu mai candidez pentru Parlamentul European, ma retrag din politica

18:15, 05.04.2024 - Corina Crețu a luat decizia de a se retrage din politica. Decizia nu este una surprinzatoare, mai ales, in contextul in care ea anunțase inca din luna martie ca demisioneaza din partidul Pro Romania din cauza alianței anunțate la acel moment cu partidul extremist AUR. ”Nu mai candidez pentru Parlamentul…

La loc comanda cu INTERZICEREA centralelor de apartament. Ce a transmis Comisia Europeana?

16:45, 05.04.2024 - "UE ia masuri de reducere a emisiilor de carbon ale cladirilor, ceea ce se traduce in facturi mai mici pentru consumatori si o calitate a vietii imbunatatita", se arata in comunicat, potrivit e-Juridic. Recent Parlamentul European a adoptat prevederile convenite cu Consiliul care vor contribui la reducerea…

Noile reglementari UE: șoferii nu vor mai putea scapa de amenzile pe care le primesc in strainatate

07:30, 18.03.2024 - Șoferii nu vor mai putea scapa de amenzile pe care le primesc in strainatate. Comisia Europeana saluta acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul, privind facilitarea aplicarii normelor de circulație rutiera la nivel transfrontalier. In 2019, aproximativ 40 % din infracțiunile…

Centralele de apartament vor fi interzise in UE, conform unei directive pe care Parlamentul European a adoptat-o cu o larga majoritate

10:56, 13.03.2024 - Parlamentul European a adoptat marți, 12 martie, Directiva privind performanța energetica a cladirilor, recent revizuita, cu 370 de voturi „pentru”, 199 „impotriva” și 46 de abțineri. Documentul, care trebuie sa fie aprobart oficial și de Consiliul de miniștri pentru a deveni lege, prevede, printre…

Actul de reziliența cibernetica: eurodeputații adopta masuri pentru a spori securitatea produselor digitale

10:10, 13.03.2024 - Parlamentul European a aprobat noi standarde de reziliența cibernetica, pentru a proteja toate produsele digitale din UE de amenințarile cibernetice. Noile tehnologii vin cu noi riscuri, iar impactul atacurilor cibernetice prin intermediul produselor digitale a crescut dramatic in ultimii ani. Consumatorii…

Ambalajele actuale din plastic din alimentația publica iși traiesc ultimele zile. Urmeaza schhimbari majore in modul de servire.

21:15, 08.03.2024 - Recipientele din plastic de unica folosința vor fi interzise incepand din anul 2030. Masura a fost luata in contextul efprturilor pe care UE le face pentru a reduce cantitatea deșeurilor de plastic care ajung in mediu. In ultimii ani, cantitatea deșeurilor de plastic care sunt aruncate la intamplare…

Romanii vor putea cere despagubiri daca fac cancer de la poluare

19:36, 21.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?