Beneficiile consumului de varză şi zeamă de varză: Ce persoanele trebuie să le evite
Publicat:Totodata, este singurul aliment de natura vegetala in care se gaseste vitamina B12 din belsug, dar si minerale, precum magneziu, acid folic, potasiu, fier, iod. Aceste oligoelementele incetinesc procesul de imbatranire, protejeaza sistemul nervos si impiedica pierderile de memorie.
„Sarurile minerale, fermentii si enzimele aparute din procesul de fermentatie, precum si vitamina U, vitamina antiulceroasa, care se distruge prin fierbere, transforma aceasta zeama intr-un adjuvant nutritional in tratarea bolilor ulceroase. Varza murata este si un bun probiotic, alimentul fiind ajutat in…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Beneficiile consumului regulat de mango
11:41, 24.04.2024 - Mango este atat de popular, nutritiv și consumat pe scara larga in intreaga lume, incat a fost numit de unii oameni „regele fructelor”. Dulce și suculenta, pulpa sa galbena este delicioasa consumata ca atare, poate fi transformata in nectar sau suc, adaugata intr-un smoothie sau transformata intr-o…
De ce ar trebui sa faci regulat un control la ochi?
15:30, 15.04.2024 - Un control oftalmologic regulat nu este doar o simpla verificare a vederii, ci și o metoda eficienta de a preveni bolile oculare inainte ca acestea sa provoace daune ireparabile. Afla ce inseamna un control oftalmologic regulat, ce beneficii aduce acesta și care sunt bolile oculare care pot fi prevenite…
Care sunt beneficiile consumului de fructe deshidratate
16:10, 05.04.2024 - Fructele deshidratate sunt bogate in nutrienți, dar au și un conținut foarte ridicat de zahar, motiv pentru care exista anumite controverse legate de ele. Afla mai multe despre care sunt beneficiile consumului de fructe deshidratate și cand este bine sa le evitam.Ce sunt fructele deshidratateFructele…
Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala
17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…
26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?
11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…
Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni
07:16, 05.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…
Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni
13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…