Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BENEFICIILE CIREŞELOR. Iată de ce TREBUIE să consumi aceste fructe de sezon

Publicat:

Ciresele, bune pentru inima si pentru sistemul circulator. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care au atacuri de cord tind sa aiba un nivel scazut de melatonina, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cirese. Un compus prezent in cirese, polifenolul, s-a dovedit a fi benefic in procesul de prevenire a formarii de cheaguri de sange. De asemenea, antocianina prezenta in cirese protejeaza vasele de sange de stresul oxidativ, ceea ce implica faptul ca ciresele pot ajuta la prevenirea formarii de placa arteriala.

Ciresele, bune pentru creier. Melatonina, polifenolii si antocianinele

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cu doi minori in mașina, șofa cu 137 km/h

10:10, 16.04.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Și ca sa fie tacamul complet, era și sub influența alcoolului și, posibil, a psihoactivelor! E isprava unui timișorean oprit in trafic de polițiștii din Oravița! Ieri, la ora 17.20, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control un autoturism condus de un barbat de…

Broccoli, super-leguma anului?

05:01, 20.03.2024 - Prevenirea bolilor este intotdeauna mai ușor de realizat decat vindecarea prin diverse masuri terapeutice. Sanatatea și nutriția sunt strans legate, corpurile noastre depinzand de substanțele nutritive, energia și substanțele chimice din alimente pentru a crește corespunzator, a se dezvolta și a se…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Consumul de colagen, intre beneficii și efecte adverse

08:20, 13.03.2024 - Despre beneficiile colagenului citim zilnic și ne intalnim mai peste tot cu reclame. Produsele cu colagen, fie ca sunt ingerate, fie ca sunt aplicate topic, sunt in mare voga in lumea cosmeticelor și a frumuseții. Și totuși nu trebuie sa uitam de posibilele efecte secundare. Ce este colagenul Colagenul…

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…

Pericolul din consumul de ceapa verde - Puțina lume știe contraindicațiile

12:25, 26.02.2024 -   Medicii spun ca in cazul usturoiului si al cepei exista si efecte nocive, nu doar beneficii. In primul rand, ambele au un continut redus, dar existent de seleniu. Se adauga si faptul ca ambele legume vor conferi un miros al cavitatii bucale pe care majoritatea persoanelor (in mod firesc) nu il doresc,…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?