Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BCE: Deflația este principalul pericol cu care se confruntă zona euro

Publicat:

Deflația este principalul pericol cu care se confrunta zona euro, a afirmat de Galhau, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, subliniind sporirea temerilor privind presiunea prețurilor, transmite Bloomberg.

"Daca ne uitam la situația din Europa în acest moment, pericolul cu care ne confruntam este fara îndoiala deflația și nu inflația", a declarat Villeroy de Galhau într-un interviu acordat publicației germane Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Conform datelor Eurostat, rata inflației în zona euro a urcat pâna…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un oficial BCE nu exclude o reducere a dobanzilor in iunie si in iulie

17:40, 27.05.2024 - Banca Centrala Europeana nu ar trebui sa excluda reducerea costurilor de imprumut, atat la reuniunea din iunie, cat si la cea din iulie, a afirmat luni Francois Villeroy de Galhau, membru in Consiliul guvernatorilor BCE, in conditiile in care unii oficiali BCE nu iau in calcul scaderea consecutiva a…

Oportunitați de afaceri in imbatranirea populației Europei

12:36, 19.05.2024 - Imbatranirea populatiei in Europa genereaza ingrijorari in randul guvernelor cu privire la perspectivele economice, insa pentru unii investitori inseamna oportunitati de afaceri, transmite Bloomberg.

O noua epidemie face ravagii in Europa; cazurile din Romania, in creștere. Medic: 'Acesta e principalul motiv'

17:25, 09.05.2024 - Dupa unui regres in anii pandemiei, tusea convulsiva a inceput sa circule din nou in Europa. Intre ianuarie și martie s-au inregistrat 32.000 de cazuri. Sunt 19 decese de la inceputul anului 2023, 11 in randul copiilor cu varsta sub 1 an.

Villeroy: BCE nu poate finanța direct investițiile ecologice

11:30, 04.05.2024 - Banca Centrala Europeana este limitata in ceea ce privește ceea ce poate face pentru a contribui la tranziția ecologica, a declarat Francois Villeroy de Galhau, membru al Consiliului guvernatorilor.

Prețurile gazelor naturale in Europa vor crește

12:10, 02.05.2024 - Investitorii pariaza din ce in ce mai mult pe faptul ca pretul gazelor naturale in Europa va creste pe termen lung, fiind ingrijorati ca noi perturbari pe partea de oferta vor declansa o volatilitate si mai mare pe piata, intr-un context in care atentia se indreapta spre refacerea stocurilor pentru…

Ia naștere un nou sistem strategic in Europa: Uniunea Bancara Europeana – propunerea a venit de la cancelarul german Olaf Scholz

00:16, 24.04.2024 - Ia naștere un nou sistem strategic in Europa: Uniunea Bancara Europeana – propunerea a venit de la cancelarul german Olaf ScholzCancelarul german, Olaf Scholz, a spus marti ca bancile din Uniunea Europeana ar trebui sa poata sa isi mute liber capitalul in interiorul blocului comunitar, o declaratie…

BCE: Incertitudinile legate de petrol nu vor impiedica reducerea dobanzii din iunie

19:20, 22.04.2024 - BCE nu va fi influențata de incertitudinile legate de prețul petrolului, a declarat Francois Villeroy de Galhau, care a declarat ca nu se va renunța la o prima reducere a ratei dobanzii in iunie.


Ce parere ai despre aceasta stire?