Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Băncile au deschis calea „pedepsirii“ deponenţilor

Publicat:

FIH Erhvervsbank, cu creditor de dimensiuni modeste specializat pentru sectorul corporate, a anuntat ca va incepe sa-i taxeze pe unii clienti, iar , cea mai mare banca scandinava, a lasat sa se inteleaga ca va face la fel cu anumite conturi de retail daneze pentru a nu pierde bani daca dobanzile negative persista. Nordea percepe deja dobanzi la depozitele clien­tilor institutionali, scrie Bloomberg. FIH Erhvervsbank a inceput sa atraga clienti de retail in urma cu cativa ani oferind dobanzi mari la depozite pentru perioade lungi. Insa banca centrala a Danemarcei a inceput sa taie dobanzile,…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Libra Bank, a depașit ținta de profit fixata, pentru 2023, raportand un caștig net de 317,291 milioane lei

15:05, 02.05.2024 - Libra Internet Bank a inregistrat un profit net de 317,291 milioane lei, la 31 decembrie 2023, depașind ținta de profit stabilita de management, la valoarea de 300,107 milioane lei, in strategia bancii. Banca administra active de 11,188 miliarde lei, si a avut o cifra de afaceri de 1,005 miliarde lei.…

Bancile occidentale au platit anul trecut taxe de 800 mil. E catre bugetul Rusiei. O banca din Austria este pe primul loc

13:30, 29.04.2024 - Cele mai mari banci occidentale care au ramas pe piața din Rusia au platit Kremlinului taxe de peste 800 de milioane de euro anul trecut, ceea ce reprezinta o creștere de patru ori fața de nivelurile de dinainte de razboi, in pofida promisiunilor de a-și reduce la minimum expunerea pe Rusia dupa razboiul…

Este Romania pregatita sa reduca dobanzile in luna mai?

11:50, 23.04.2024 - In Romania, decizia de a reduce ratele dobanzilor este inca in aer, in condițiile in care experții economici și factorii de decizie politica se confrunta cu scaderi mai lente decat se așteptau ale inflației și cu incertitudinile economice actuale. Banca centrala a țarii, care și-a menținut rata principala…

Nou maxim istoric pentru aur. La cat a ajuns cotația

11:40, 04.04.2024 - Pe piata spot, uncia de aur era cotata in jurul orei 3:43 GMT la 2.299,28 dolari, dupa ce anterior a atins valoarea record de 2.304,96 dolari, transmite Bloomberg potrivit Agerpres. Metalul galben a atins valori record in fiecare dintre ultimele sapte sedinte de tranzactionare.Cel mai recent avans a…

Mutare neașteptata a Greciei: Bancile se pregatesc sa plateasca actionarilor dividende pentru prima data din 2008

14:35, 28.03.2024 - Banca Centrala Europeana va permite pentru prima data din 2008 ca bancile din Grecia sa-și recompenseze acționarii, dupa ce in timpul crizei financiare, Grecia a injectat aproximativ 50 de miliarde de euro pentru recapitalizarea instituțiilor financiare, conform informațiilor furnizate de Bloomberg,…

Fermierii romani renunța sa mai foloseasca ingrașaminte, calea sigura spre faliment

06:45, 05.03.2024 - In Romania, devine tot mai greu pentru fermierii mici sa faca agricultura, iar o mare parte dintre ei se indreapta catre faliment, daca nu au intrat deja. In lipsa banilor, s-a renunțat la utilizarea ingrașamintelor chimice, ceea ce va afecta serios producția acestui an, in condițiile in care oricum…

Bancile vor fi obligate sa permita 'plati instant' clienților din statele europene, inclusiv in Romania

05:45, 27.02.2024 - Uniunea Europeana a adoptat luni un regulament care va obliga bancile ca, incepand de anul urmator, sa ofere plati instant in toate tarile din Uniunea Europeana la acelasi tarif ca un virament clasic, informeaza AFP, conform Agerpres. Regulamentul privind platile instant va permite consumatorilor…

De ce platesc romanii cele mai mari rate bancare din UE. „Bancile imprumuta statul, le doare in cot de restul clienților!”

20:00, 12.02.2024 - Paradoxal, deși bancile romanești sunt cele mai profitabile la nivel european, romanii au cele mai scumpe credite bancare. Intr-un interviu pentru „Adevarul”, profesorul universitar Bogdan Glavan explica de ce avem cele mai mari rate și cum sunt afectate economia și populația


Ce parere ai despre aceasta stire?