Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacteriile de pe Pământ pot supraviețui în spațiu și ar putea face față unei călătorii pe Marte

Publicat:

Potrivit unui nou studiu, un tip de bacterii, foarte rezistente la radiații și alte medii ostile, au supraviețuit in afara Stației Spațiale Internaționale timp de trei ani, scrie CNN.Misiunea japoneza Tanpopo a implicat includerea granulelor de bacterii uscate „Deinococcus” in placi de aluminiu care au fost plasate in panourile expuse in afara stației spațiale. Bacteriile „Deinococcus” se gasesc pe Pamant și au fost poreclite „”, de catre oamenii de știința, pentru capacitatea lor extraordinara de a supraviețui frigului, deshidratarii și acizilor.Cea mai rezistenta forma de viața…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Suplimentele alimentare pot inlocui medicamentele?

15:55, 23.04.2024 -   Raspunsul la suplimente alimentare vs medicamente il puteți afla urmarind cu atenție Dialogurile Puterii cu dr. Ion Fulga,  profesor de farmacologie si seful catedrei la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Cu știința și responsabilitate, domnul profesor ne-a explicat…

Cirstoiu, la catedra, alaturi de studenti: Misiunea mea de acum este sa vindec și Bucureștiul

14:36, 05.04.2024 - Catalin Cirstoiu, candidatul Alianței PSD-PNL la alegerile locale din 9 iunie 2024 pentru Primaria Capitalei, a publicat, vineri, imagini de la cursurile sale de la Universitatea de Medicina si Farmacie, alaturi de studenti.

Catalin Cirstoiu, la catedra, alaturi de studenti: "Misiunea mea de acum este sa vindec și Bucureștiul"

14:26, 05.04.2024 - Catalin Cirstoiu, candidatul PSD-PNL la alegerile locale din 9 iunie 2024 pentru Primaria Capitalei, a publicat, astazi, imagini inedite de la cursurile sale de la Universitatea de Medicina si Farmacie, alaturi de studenti.

„Amprente pe spațiul gol. Medicina narativa: 10 povestiri”, de Goksel Altinisik!

15:15, 18.03.2024 - Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara și Editura „Victor Babes” anunța lansarea volumului intitulat „Amprente pe spațiul gol. Medicina narativa: 10 povestiri”, semnat de Goksel Altinisik și tradus in limba romana de Conf. Univ. Dr. Gabriela-Mariana Luca, de la Universitatea…

O studenta la Medicina, fiica unor doctori renumiți din Romania, a murit, la 19 ani, dupa un AVC

07:00, 05.03.2024 - Miruna-Ioana Pislaru, o tanara de numai 19 ani, studenta la Universitatea de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași, la Medicina Generala, s-a stins din viața luni, dupa ce a suferit un atac vascular cerebral in sesiune și a fost internata in coma la un spital din Iași in urma cu circa 3 saptamani,…

Maria Alexandra Creanga: O studenta cu doua pasiuni și o singura ținta

13:46, 29.02.2024 - In lumea sportului și a invațamantului superior, rar intalnești pe cineva care sa-și imbine cu atata armonie doua pasiuni aparent distincte. Cu toate acestea, pentru bacauanca Maria Alexandra Creanga, o studenta din anul trei la specializarea Peisagistica de la Universitatea de Științele Vieții “Ion…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?