Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacteria care detectează şi transformă aurul în pepită

Publicat:

Descoperirea, spun specialistii din cadrul Universitatii din Adelaide, ar putea ajuta companiile de minerit sa recupereze si sa reproceseze ramasitele de aur. Conform ABC, intr-o perioada in care smartphone-urile sunt schimbate extrem de des, bacteria ar putea schimba modul in care sunt vazute deseurile electronice.

Prin intermediul analizelor biochimice si genomice, specialistii au descoperit un set de gene si metaboliti responsabili pentru precipitarea aurului. In urma analizei, profesorul a descoperit doua tipuri de bacterii, potrivit descopera.ro

Bacteria…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Melodia care produce cele mai multe accidente. Este in limba romana si te distrage de la condus, spun specialistii. Piesa face furori in toata lumea

20:30, 07.05.2024 - Te-ai gandit vreodata ca o melodie poate produce accidente rutiere? Se pare, insa, ca exista o piesa extrem de celebra, care atrage numai evenimente neplacute celor de la volan. Se spune ca te distrage de la condus și ajungi sa ai parte de incidente extrem de neplacute. Muzica te distrage la volan Pentru…

Ce au descoperit recent cercetatorii sub suprafața Pamintului

00:40, 01.05.2024 - Cercetatorii de la Northwestern University din SUA au anunțat ca au descoperit „un tezaur acvatic” ascuns adinc sub suprafața Pamintului. Descoperirea a fost posibila datorita unui tip de roca albastra care exista in mantaua planetei noastre și are abilitatea unica de a capta apa in structura sa. {{739030}}Anunțul…

De ce consumul oficial al mașinilor nu este niciodata real. Ce au descoperit specialiștii

13:50, 17.04.2024 - Cand vine vorba de mașina din dotare, specialiștii atrag atenția asupra faptului ca, de cele mai multe ori, consumul oficial al mașinilor nu este niciodata real, argumentand și de ce se intampl așa, in urma unor descoperiri recente. Experții explica de ce consumul oficial al mașinilor nu este niciodata…

„Un amestec extrem de toxic”. Atena este sufocata de nori grosi de praf si nisip din Sahara

21:21, 28.03.2024 - Atena este invadata de nori grosi de nisip provenind din Desertul Sahara si din Africa de Nord de miercuri, un fenomen de care este afectata cu regularitate, insotit și de un val de caldura. Specialiștii avertizeaza ca aerul a devenit irespirabil, relateaza AFP, citata de News.ro.

Dorian Schwartz – despre o afecțiune comuna dar extrem de insidioasa

10:05, 25.03.2024 - Pentru ca ne aflam in luna martie, luna celebrarii rinichilor la nivel mondial, i-am propus Dr. Schwartz Dorian sa ne de cateva informații despre cea mai comuna afecțiune a rinichilor- acumularea de pietre.Din ce in ce mai mulți pacienți ajung sa aiba complicații grave renale pentru ca nu investigheaza…

Un barbat, care se plangea des de dureri de cap, a descoperit ca avea oua de tenie in creier. La ce concluzie au ajuns medicii

09:25, 15.03.2024 - Un caz medical extrem de neobișnuit a atras atenția recent, cand un barbat care suferea frecvent de dureri de cap a fost diagnosticat cu oua de tenie in creier. Descoperirea, care a provocat șoc și ingrijorare, a starnit intrebari cu privire la cauza și consecințele acestei afecțiuni rare. Medicii implicați…

Aerul din București este extrem de toxic! Nivelul de poluare a atins cote alarmante: „Ne confruntam cu riscul de a...”

13:10, 25.02.2024 - Calitatea aerului din capitala Romaniei, București, a atins cote periculoase, conform harților de monitorizare. Specialiștii semnaleaza o creștere brusca, iar situația este pusa in legatura cu arderile masive de deșeuri, in special in zonele periferice ale orașului.

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…


Ce parere ai despre aceasta stire?