Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Avertismentul grav al unul fost ministru de Finanțe privind o slăbiciune majoră a economiei românești. ”Aşa ceva trebuie spus clar”

Publicat:

, fost ministru de Finanțe, atrage atenția ca deficitul bugetar cu care se confrunta economia romaneasca este o vulnerabilitate majora, de care nu vom scapa fara sa se renunte le facilitati si portite de optimizare fiscala.

ANAF trebuie sa caute sa colecteze mai bine, considera presedintele , Daniel Daianu.

"Deficitul bugetar este o vulnerabilitate majora, care nu poate fi intretinuta la nesfarsit. In anii urmatori, Romania va iesi in relief iar prin deficitul bugetar daca nu va avea loc o ajustare a acestuia. Pietele vor reactiona, posibil…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana a aprobat ajutorul de stat de 95 de milioane euro pentru TAROM

15:11, 29.04.2024 - Bruxelles-ul a ajuns la concluzia ca masura va permite companiei sa isi restabileasca viabilitatea pe termen lung, reducand in acelasi timp la minimum denaturarile concurentei."Ajutorul de restructurare acordat de Romania care a fost aprobat astazi (luni, n.r.) va contribui la mentinerea conectivitatii…

Iohannis, despre diferenta intre deficitul bugetar calculat de CE si cel calculat de Guvern: I-am rugat sa construiasca un buget care este sustenabil, corect si solid. Ma gandesc ca asa va fi

20:55, 17.04.2024 - „Acum, despre aceste calcule cu siguranta ministrul Finantelor poate sa va dea explicatiile de rigoare, dar despre deficit si situatia Romaniei in an electoral pot sa va spun ca am avut, atunci cand s-a construit bugetul, discutii cu toti factorii implicati si i-am rugat sa construiasca un buget care…

2024, niciun progres. Deficitul bugetar ”incremenit”

17:50, 15.04.2024 - Comisia Europeana are estimari pentru 2024 ce duc deficitul Romaniei la peste 6,5% din PIB, in timp ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la o taiere drastica a cheltuielilor de capital, se arata in Raportul de analiza a convergentei „Romania…

Ciolacu: „Noi nu mai știm acum in ce sistem fiscal suntem”

18:05, 03.04.2024 - Premierul a facut anunțul. Marcel Ciolacu a declarat ca este exclus ca in anul 2025 sa creasca taxele și impozitele pentru mediul privat. Acesta a declarat ca, deși este un fan al impozitarii progresive, ar fi de acord sa ramana cota unica, daca aceasta este cu adevarat unica pentru toata lumea. Marcel…

Economia Romaniei inflorește in 2024 și 2025: Experții au gasit 'cheia succesului' din țara noastra

12:15, 01.04.2024 - Moody's estimeaza ca economia Romaniei va avea o crestere de 3% in 2024 si de 3,5% in 2025, sustinuta de consum, dar si de investitiile publice si private, in timp ce Guvernul se va confrunta in continuare cu deficite fiscale si de cont curent ridicate, se arata intr-un raport privind piața locala.…

Marcel Boloș: Impozitarea progresiva ar putea fi implementata in Romania din ianuarie anul viitor

17:05, 18.03.2024 - Marcel Bolos, ministrul de Finante, a vorbit despre impozitarea progresiva a salariilor pentru romani."In ceea ce priveste impozitarea progresiva, avem aceste rapoarte ale Bancii Mondiale si, mai nou, si OCDE (n.r. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economica) este cel care mentioneaza aceasta…

Marcel Boloș. ministrul banilor, fața in fața cu Anca Alexandrescu. ANAF nu va umbla cu pistolul dupa datornici, e o exagerare

19:00, 28.02.2024 - Principalele declarații:Sunt bani de pensii?Daca toate calculele Ministerului Muncii sunt incheiate, cu siguranța in luna septembrie se va intampla acest lucru. Anul viitor vor fi bani pentru plata pensiilor?Odata intrate in plata, nu se pune problema sa nu fie achitate, nu cred ca mai putem vorbi de…

„Taxa pe soare” - inițiativa pe care Guvernul și-o asuma, dar tot el spune ca n-o va aplica / Ce știm pana acum

07:50, 20.02.2024 - O ordonanța de urgența permite ANRE sa taxeze prosumatorii incepand cu 1 decembrie 2026, daca puterea lor va depași 8% din totalul capacitaților de producere a energiei din Romania. In urma cu doi ani, cand a fost aprobata ordonanța, Guvernul a precizat ca nu are de gand s-o aplice, ci este vorba de…


Ce parere ai despre aceasta stire?