Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi se împlinesc 26 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan

Publicat:

Astazi se implinesc 26 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Cu aceasta ocazie, la ", " vor avea loc depuneri de flori, iar in bisericile din tara vor fi oficiate parastase de pomenire a celor cazuti in lupta. 

Peste 13.000 de ostasi moldoveni au participat la razboiul din Afganistan, care a avut loc intre anii 1979 si 1989.

Mai bine de 300 au murit, patru au fost dati disparuti, iar mii de raniti in acel razboi sufera si acum de diverse maladii.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Ce s-a intamplat, de fapt, in timpul retragerii trupelor americane din Afganistan. Filmarea CNN ce contrazice raportul Pentagonului (VIDEO)

09:56, 26.04.2024 - CNN a prezentat noi dovezi ce contrazic, practic, raportul Pentagonului privind modul in care s-au retras trupele americane din Afganistan, in august 2021. Se vorbeste despre atacul sinucigaș al ISIS-K in apropierea aeroportului din Kabul. In retragere, au murit 13 militari americani și 170 de afgani…

CNN: O noua filmare a atacului cu bomba din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

07:05, 26.04.2024 - Noi dovezi prezentate de CNN contrazic concluziile a doua investigații ale Pentagonului – una dintre ele, anunțata saptamana trecuta – in legatura cu atacul sinucigaș al ISIS-K in apropierea aeroportului din Kabul, in timpul retragerii trupelor americane din Afganistan, in august 2021.

Israelul anunța ca retragerea trupelor din Fașia Gaza se incadreaza in pregatirea pentru etapa urmatoare a conflictului

22:06, 08.04.2024 - Israelul a anunțat ca a retra trupele din sudul Fașiei Gaza ca parte a pregatirilor pentru etapa urmatoare a conflictului cu Hamas. De asemenea, Israelul a anunțat ca peste 300 de camioane umanitare au intrat in Fașia Gaza.

Majoritatea trupelor din sudul Fasiei Gaza retrase de Israel

13:21, 07.04.2024 - Armata israeliana si-a retras in noaptea de sambata spre duminica toate trupele din sudul Fasiei Gaza, pastrand in enclava doar o brigada, a declarat duminica pentru EFE o sursa militara. Retragerea se produce dupa patru luni de lupte in zona Khan Yunis si in momentul in care se implinesc sase luni…

Acord de aparare intre Franța și Republica Moldova: Macron și Sandu cer retragerea trupelor rusești staționate ilegal in Transnistria

17:25, 07.03.2024 - Franta a afirmat joi sprijinul sau „de neclintit” pentru „independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala” a Republicii Moldova, a carei presedinta Maia Sandu a fost primita la Palatul Elysee pentru a incheia un acord de aparare intre cele doua state.

Casa Alba: Retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka, dovada a „costului inactiunii“ Congresului

21:51, 17.02.2024 - Retragerea armatei ucrainene din orasul Avdiivka, estul tarii, este dovada "costului inactiunii" Congresului american, care blocheaza un ajutor militar suplimentar de 60 miliarde de dolari Kievului, a denuntat sambata Casa Alba, potrivit AFP.

Casa Alba: Retragerea trupelor ucrainene din Avdiivka este dovada „costului inactiunii” Congresului

21:50, 17.02.2024 - Retragerea armatei ucrainene din orasul Avdiivka, estul tarii, este dovada „costului inactiunii” Congresului american, care blocheaza un ajutor militar suplimentar de 60 miliarde de dolari Kievului, a denuntat sambata Casa Alba, potrivit AFP.

Avdiivka e in mana rușilor: armata ucraineana anunța retragerea trupelor din regiune

04:10, 17.02.2024 - Armata ucraineana afirma ca iși retrage trupele din Avdiivka - orașul cheie din estul țarii asediat de forțele rusești. Comandantul-șef al Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, a declarat ca a acționat "pentru a evita incercuirea și pentru a pastra viețile și sanatatea personalului de serviciu", informeaza BBC.…


Ce parere ai despre aceasta stire?