Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi, 6 august, este sărbătoare mare: Schimbarea la Față a Domnului. Tradiții și obiceiuri

Publicat:

In fiecare an, pe 6 august, Biserica Ortodoxa Romana praznuieste Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos.   Schimbarea la Fata a Domnului Iisus Hristos dateaza de la inceputul secolului al IV-lea, atunci cand Sfanta Imparateasa Elena a zidit o biserica pe in Israel. Aceasta sarbatoare a fost mentionata in documentele religioase din prima jumatate a secolului al V-lea. , sarbatoarea Schimbarii la Fata s-a generalizat mai tarziu, odata cu hotararea luata de papa Calist al III-lea, in semn de multumire pentru victoria crestinilor asupra turcilor in anul 1456. Sarbatoarea…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vinerea Mare 2024 - tradiții și obiceiuri. Credincioșii ortodocși țin post negru pe 3 mai

07:05, 03.05.2024 - Vinerea Mare pica anul acesta pe data de 3 mai și reprezinta pentru creștinii ortodocși ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, si a fost pus in mormant. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca…

Paste 2024: Traditii si obiceiuri in Vinerea Mare

17:55, 29.04.2024 - Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca in aceasta zi a fost rastignit si a murit Mantuitorul lumii. Vinerea Mare Vinerea Pastilor, Vinerea Seaca, Vinerea Patimilor este zi de mare doliu a intregii crestinatati pentru ca…

De ce este bine sa mancam pește de Florii in Romania. Tradiții și obiceiuri pentru ziua de duminica

21:45, 26.04.2024 - Semnificația spirituala și tradiționalaPeștele are o incarcatura simbolica puternica in creștinism, fiind considerat un simbol al lui Hristos. Acest simbolism deriva din acronimul grecesc „ICHTYS”, fiecare litera reprezentand cuvintele "Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul". De Florii, consumul…

Arheologia, o disciplina a invațarii umilinței in fața timpului

15:05, 31.03.2024 - Arheologia, o disciplina a invațarii umilinței in fața timpului, un fel de excercițiu continuu de umilința și de daruire. Un interviu realizat de Cleopatra Lorințiu cu profesor dr. Silviu Sanie, arheolog și istoric Chiar daca numele sau este legat de decoperiri arheologice de valoare fundamentala pentru…

Papa Francisc, mesaj despre speranța la slujba de Inviere de la Vatican. „Daca ii permitem lui Iisus sa ne ia de mana niciun esec nu ne va condamna la deznadejde”

08:30, 31.03.2024 - Suveranul Pontif a fost prezent sambata seara la slujba de Inviere de la Bazilica Sfantul Petru, la o zi dupa ce a renunțat sa participe la procesiunea din Vinerea Mare la Colosseumul din Roma, din motive de sanatate, relateaza News.ro.Deplasandu-se intr-un scaun cu rotile, Papa Francisc a aparut zambitor…

Sarbatoarea de Buna Vestire sau ziua cucului, așa cum este cunoscuta in popor. Care e semnificația acestei zile deosebite și ce spune tradiția ca trebuie sa faci

07:25, 25.03.2024 -  Sarbatoarea Bunei Vestiri, denumita popular Blagovestenie, aminteste de ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Ea a fost fixata in ziua de 25 martie, cu noua luni inainte de Nasterea Domnului, 25 decembrie.Buna Vestire este cea dintai sarbatoare…

Sarbatoarea de Buna Vestire. Traditii si obiceiuri

07:15, 25.03.2024 - Ziua de Buna Vestire numita și Blagoveștenie se sarbatorește in fiecare an pe 25 martie, fiind prima mare sarbatoare dedicata Maicii Domnului atestata in documente. Buna Vestire amintește de momentul in care Sfantul Arhanghel Gavril i-a vestit Fecioarei Maria ca va naște și va fi mama Fiului lui Dumnezeu.…

IPS Calinic lanseaza decalogul sciitorului: ”Fii onest și autentic in scrisul tau, respectand principiile morale și deontologice ale acestei profesii in complexitatea lor”

19:16, 03.03.2024 - 1. Bucura-te, ca, asemenea lui Moise, prin care poporul lui Israel a devenit poporul Cartii, al Decalogului, Dumnezeu te-a harazit cu darul scrisului. 2. Fii mereu animat in scrierile tale de setea neostoita de cunoastere, petrecandu-ți viata intre carti, cautand nu doar admiratia cititorilor, ci mai…


Ce parere ai despre aceasta stire?