Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Arheologii israelieni descoperă dovezi ale producției în masă de arme acum 7.200 de ani

Publicat:

Arheologii israelieni au descoperit dovezi ale unei productii de arme de razboi pe scara larga in aceasta regiune a lumii, care dateaza din urma cu 7.200 de ani, a anuntat miercuri intr-un comunicat pentru Antichitati (IAA), informeaza Xinhua.

IAA a spus ca acestea sunt cele mai timpurii dovezi de razboi si inarmare organizata in regiunea de sud a Levantului, potrivit Agerpres. Cercetatorii din echipa israeliana au examinat 424 de proiectile de prastie din perioada Calcoliticului timpuriu (5800-4500 i.e.n.) care au fost descoperite in doua mari situri arheologice,

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expert ONU: Uciderea unui palestinian de opt ani de catre soldatii israelieni in Cisiordania a fost o posibila crima de razboi

10:00, 02.05.2024 - Un expert al Organizatiei Natiunilor Unite a declarat ca dovezile colectate de BBC releva ca uciderea unui baiat palestinian de opt ani de catre soldatii israelieni in Cisiordania ocupata a constituit o posibila crima de razboi, informeaza BBC, relateaza Rador Radio Romania.

Australia se va confrunta curand cu mega-secete, fenomene care pot dura pana la 20 de ani, susține un studiu

15:01, 02.04.2024 - Secete severe și mai lungi ar putea aparea in Australia in curand, exacebate și de schimbarile climatice, au avertizat, intr-un studiu, cercetatorii de la Australian National University (ANU), informeaza Xinhua, citata de Agerpres.Oamenii de știința au folosit pentru realizarea noului studiu mai multe…

Oamenii preistorici iși faceau piercinguri in buze și urechi. Ce dovezi au gasit arheologii din Turcia

07:06, 25.03.2024 - Ornamente de piatra gasite in jurul craniilor scheletelor descoperite intr-un cimitir vechi de 11.000 de ani din sud-estul Turciei demonstreaza ca oamenii din preistorie erau preocupați de imaginea de sine și iși faceau piercinguri in buze și urechi, au decoperit arheologii, scrie Reuters.

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:15, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Descoperire in domeniul bolii Alzheimer. Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei pe un model animal

14:25, 15.02.2024 - Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei in cazul unui model animal, oferind perspective promitatoare pentru depistarea timpurie si prevenirea simptomelor bolii Alzheimer, transmite joi agentia TPS, citata de Agerpres.

Inteligența artificiala ar putea provoca un razboi nuclear. Cele mai sumbre scenarii SF par sa devina realitate

09:20, 11.02.2024 - Modelele de inteligența artificiala au fost puse de experți sa ia decizii in cazul unor scenarii care ar putea duce la razboi. Pe parcursul experimentului, ingrijorator de multe dintre acestea au apelat la conflictul militar in loc sa caute soluții pașnice.Alarmant este ca unele dintre modele au decis…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?