Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apolodor din Damasc, arhitectul genial care l-a ajutat de Traian să cucerească Dacia. A proiectat podul construit peste Dunăre în timp record acum 2000 de ani

Publicat:

Apolodor din Damasc l-a insotit pe Imparatul Traian in perioada celor doua razboaie in Dacia si el a fost cel care a gandit planurile de constructie, atat ale Podului de la Drobeta, cat si a altor obiective, respectiv Castrul, Termele si amfiteatrul de aici. De asemenea, el a fost si cel care a proiectat constructiile ridicate la Roma in forul lui Traian, inclusiv celebra Columna si posibil o serie de alte constructii ridicate in alte provincii ale Imperiului.

„Apolodor din Damasc este cunoscut la nivelul mapamondului pentru antichitate prin constructii magnifice si amintesc doua care…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se construiește hidrocentrala Porțile de Fier 3! Sarbii spun ca va fi foarte mare

17:25, 22.05.2024 - Guvernul Serbiei a declarat construcția hidrocentralei Porțile de Fier 3 (Derdap 3) un proiect de importanța deosebita, a anunțat Ministerul Minelor și Energiei din țara vecina (MRE). O colaborare romano-sarba Conform presei din Serbia, acesta facilitate strategica de pe fluviul Dunarea se lucreaza…

Cutremur cu magnitudinea 4,4 in Serbia, la granita cu Romania

09:40, 30.04.2024 - Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs marti dimineata, la ora locala 8:42, in Serbia, la granita cu Romania. Informațiile au fost publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului ( INCDFP ). Seismul a avut loc la adancimea de 15 kilometri (km) in apropierea urmatoarelor…

Cutremur in Serbia, aproape de granița cu Romania. Ce magnitudine a avut sesimul de marți dimineața

09:35, 30.04.2024 - Seismul de 4,4 magnitudine s-a produs in dimineața zilei de marți, 30 aprilie, la ora 8.42, in Serbia, la frontiera cu Romania, anunța Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).Cutremurul a avut loc la o adancime de 15 kilometri.Seismul s-a produs la 23 km vest de…

Ultima ora: Cutremur in Serbia, la granița cu Romania

09:15, 30.04.2024 - A fost cutremur in Serbia! Un cutremur s-a produs in Serbia, la granița cu Romania. Seismul a fost resimțit in mai multe orașe din țara noastra. „In ziua de 30 Aprilie 2024, la ora 08:42:05 (ora locala a Romaniei), s-a produs in SERBIA, GRANITA CU ROMANIA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la…

Nicolae Ciuca: Este vremea schimbarii cu oameni profesioniști. Politica nu este despre ce știm sa spunem, este despre fapte, despre asumarea realitații

12:36, 29.04.2024 - "Ma bucur foarte mult sa particip la aceasta activitate și am venit cu multa placere aici. Am revenit cu mare placere pentru ca mi-am adus aminte de copilarie, prima mea excursie unde putea sa fie de la Craiova la Drobeta Turnu Severin, aici am aflat de Apolodor din Damasc.Tot de Severin ma leaga vizita…

File necunoscute din istoria romanilor. Fanariotul la un pas de a inființa un Regat Dacic la inceputul secolului al XIX-lea

06:25, 26.04.2024 - Domnul fanariot Constantin Ipsilanti a fost protagonistul unui episod inedit al istoriei romanilor. Ajuns in fruntea Principatelor Romane cu șase decenii inaintea lui Alexandru Ioan Cuza, a fost la un pas de a realiza un „Regat al Daciei” care urma sa cuprinda inclusiv Serbia.

Știai ca cea mai inalta statuie din piatra din Europa se afla in Romania?

12:56, 03.04.2024 - Ascuns in inima Munților Carpați, acolo unde apele albastre ale Dunarii sculpteaza granița dintre Romania și Serbia, se ridica una dintre cele mai impresionante și mai puțin cunoscute minuni ale Europei – Monumentul lui Decebal. Aceasta sculptura uriașa, cea mai mare statuie din piatra a Europei, infațișeaza…

Razboinicii daci care au luptat in armata romana. Au fost trimiși in cele mai periculoase zone de razboi

07:50, 16.03.2024 - Dupa cucerirea Daciei, razboinicii daci, dar și urmașii lor au servit in armata romana, ca trupe auxiliare. Au luptat pentru gloria Romei din Asia și pana in nordul Britaniei, fiind rasplatiți cu solda și cu numeroase alte beneficii dupa lasarea la vatra. O parte s-au intors in Dacia.


Ce parere ai despre aceasta stire?