Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apa din sistemul nostru solar precede naşterea Soarelui

Publicat:

Sistemul nostru solar este foarte bogat in apa. In afara de Pamant mai gasim apa pe Luna, pe Marte, Mercur, in compozitia cometelor si pe satelitii inghetati ai giganticelor planete gazoase din sistemul nostru solar. Insa care este originea acestei ape? Apa care se formeaza in norii de gaz si praf cosmic din mediul interstelar (ISM) ajunge sa fie distrusa atunci cand o noua stea se formeaza in acelasi mediu si isi incepe reactiile nucleare? Sau aceasta apa primordiala poate supravietui aprinderii unei noi stele si exista si in ziua de azi, in jurul nostru?

Pentru a raspunde la aceste…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ceva de pe Pamant este de cinci ori mai fierbinte decat temperatura suprafeței solare

05:40, 15.05.2024 - Fulgerele sunt printre cele mai fierbinți fenomene de pe Pamant, depașind chiar temperatura Soarelui. Aerul din jurul unui fulger este incalzit la extrem, atingand aproximativ 27.760 de grade Celsius, adica de cinci ori mai mult decat temperatura suprafeței solare.

Viața pe Marte? Descoperirea facuta de oamenii de stiința

22:51, 07.05.2024 - Viața pe Marte? O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science. Rocile, descoperite de roverul…

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

„De pe Pamant spre Luna și Marte”, la USV, alaturi de cosmonautul roman Dumitru Prunariu

14:50, 04.04.2024 -  Recent, Suceava a fost „dusa in spațiu", in cadrul evenimentului "De pe Pamant spre Luna și Marte", organizat de Rotary Club Suceava Cetate, in parteneriat cu Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava.Invitatul special al acestui eveniment a fost singurul ...

Cosmonautul roman Dumitru Prunariu va fi invitatul evenimentului ”De pe Pamant spre Luna ...

11:05, 28.03.2024 - Prezent la Suceava in urma unei invitații, singurul cosmonaut roman, Dumitru  Dorin Prunariu, va fi vineri prezent in cadrul unui eveniment intitulat "De pe Pamant spre Luna și Marte" la Universitatea "Ștefan cel Mare" din municipiu.Intalnirea cu pasionații de știința ...

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

11:20, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Oamenii de știința au gasit la Cernobil animale care nu au fost afectate de radiații

03:06, 08.03.2024 - Un nou studiu a aratat ca genomul nematozilor nu a fost afectat de radiații. Derin Chaglar și Patrick Ortiz de la Universitatea din New York, Timothy Musso de la Universitatea din Carolina de Sud și Igor Cijevski de la Intreprinderea Specializata de Stat "Ecocenter" din Ucraina au efectuat o vizita…


Ce parere ai despre aceasta stire?