Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Anti-amintirile, un concept care ar putea schimba modul în care înțelegem creierul uman

Publicat:

La un moment dat, cu toții am trait ceva ce am prefera sa uitam, prin urmare e de apreciat abilitatea creierului de a uita lucruri.  In cazul in care te intrebai ce se intampla in creier atunci cand uiți ceva, oamenii de știința au un raspuns care nu seamana cu nimic de pana acum. Un nou studiu sugereaza ca unul dintre modurile in care uitam lucruri vizeaza ceea ce au descris drept „anti-amintiri”. Acestea sunt conexiuni intre neuroni care genereaza modelul invers al activitații electrice in raport cu amintirea originala. Ipoteza „anti-amintirilor” se leaga de ideea potrivit careia o funcție cerebrala…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regula celor 10 secunde, care iți arata cat mai ai de trait

19:01, 23.05.2024 - O echipa internaționala de cercetatori a desfașurat un studiu și a descoperit ca adulții cu varste cuprinse intre 51 și 75 de ani care nu pot sa se echilibreze pe un picior timp de zece secunde au un risc de deces cu 84% mai mare decat colegii lor care pot sa iși pastreze echilibrul.Peste 1.700 de brazilieni…

De ce unele amintiri raman vii, iar altele dispar? Un nou studiu dezvaluie lucruri surprinzatoare

17:05, 22.05.2024 - Creierul uman este bombardat in mod constant cu o avalanșa de experiențe senzoriale, insa doar cateva dintre aceste experiențe devin memorabile. Ce determina care amintiri raman și care se pierd? Un studiu recent publicat in revista Nature Human Behavior de catre oamenii de știința de la Universitatea…

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Foștii acționari se „sfașie” intre ei: „Dinamo e fostul club al Miliției, al Securitații. S-au schimbat niște lucruri, dar nu in totalitate!”

01:50, 08.03.2024 - Departe de Dinamo, Ionuț Negoița nu-i uita pe oamenii cu care a purtat diverse „razboaie” in perioada in care era finanțatorul „cainilor”. Intervievat de reporterii GSP.ro, fostul patron al roș-albilor l-a „ințepat” pe Nicolae Badea, chiar omul de la care a preluat clubul, in 2013. Anii trec, vechile…

De ce te trezești greu dimineața

12:45, 06.03.2024 - Sa dormim este foarte important, iar felul in care o facem și durata somnului ne pot ajuta sa obținem odihna de care avem nevoie, sa fim sanatoși și sa avem o stare de spirit excelenta. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda o atenție deosebita somnului așa cum ar fi normal, iar din aceasta cauza…


Ce parere ai despre aceasta stire?