Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Am intrat în Săptămâna Patimilor. În biserici se oficiază deniile

Publicat:

Crestinii ortodocsi se pregatesc sa intampine marea sarbatoare a Invierii lui . Am intrat in , numita si a Patimilor, ultima din postul Pastelui.

Pâna vineri, preoții oficiaza deniile, slujbe care evoca toate momentele importante din viața Mântuitorului, de la intrarea triumfala în Ierusalim și pâna la .

Astazi se va face pomenirea celor zece mironosițe care au ieșit cu candele în întâmpinarea lui Iisus, iar mâine cea a femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului,…

Citeste articolul mai departe pe reporterntv.ro…  

Sursa articol: reporterntv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Invierea Domnului: Cea mai mare sarbatoare a creștinatații. Care sunt tradițiile Sarbatorii Pascale?

09:45, 05.05.2024 - Invierea Domnului este cea mai mare sarbatoare a creștinatații. Duminica Paștelui reprezinta apogeul Saptamanii Patimilor. In acest an, Paștele Catolic a fost sarbatorit la o data diferita fața de Paștele Ortodox, Biserica Catolica ghidandu-se dupa Calendarul Gregorian, iar Biserica Ortodoxa dupa Calendarul…

Vinerea Mare din Saptamana Patimilor - tradiții și obiceiuri: Creștinii ortodocși țin astazi post negru

08:35, 03.05.2024 - Vinerea Mare din Saptamana Patimilor este ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos si a fost pus in mormant. Se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca toata ziua.

Joia Mare a Saptamanii Patimilor: Cina cea de taina, Rugaciunea din Gradina Ghetsimani și tradiții ale zilei

10:15, 02.05.2024 - Saptamana Patimilor reprezinta perioada in care credincioșii rememoreaza, pas cu pas calea urmata de Iisus in invingerea morții. Joia Mare mai poarta și denumirea de Joia Neagra. Joia Mare are o insemnatate aparte, denia acestei zile a Saptamanii Patimilor amintind patru evenimente importante din viața…

Tradiții și obiceiuri pentru Joia Mare. De ce nu e bine sa consumi oțet astazi

09:20, 02.05.2024 - In Joia Patimilor nu se consuma oțet sub nicio formaUna dintre tradițiile specifice Joii Mari este evitarea consumului de oțet. Se spune ca oțetul reprezinta un simbol al amaraciunii și suferinței, iar in aceasta zi, credincioșii incearca sa evite aceste arome, concentrandu-se pe introspecție și rugaciune.De…

Care este semnificatia simbolurilor de Paste

09:05, 02.05.2024 - Sarbatoarea Invierii Domnului aduce in casele romanilor o mulțime de simboluri, pe langa preparatele culinare specifice ori obiceiurile din stravechi. Insa care este semnificația simbolurilor de Paște și de ce sunt asociate acestea cu sarbatoarea de Inviere? Iata cateva explicații utile!Inainte de sarbatoarea…

Cand incepe Saptamana Patimilor in 2024. Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare

09:45, 24.04.2024 - Saptamana Patimilor incepe imediat dupa Duminica Floriilor sau Intrarea lui Iisus in Ierusalim. Saptamana Mare este ultima saptamana inainte de Paște și exista o serie de tradiții și obiceiuri care se fac n aceasta perioada, inclusiv postul negru, vopsitul oualor sau Deniile, slujbele din fiecare zi…

Cand se vopsesc ouale de Paste. Greseala pe care gospodinele o fac an de an

10:50, 18.04.2024 - Folclorul conserva mai multe legende crestine care explica de ce se inrosesc ouale de Pasti si de ce ele au devenit simbolul sarbatorii Invierii Domnului. Una dintre ele relateaza ca Maica Domnului, care venise sa-si planga fiul rastignit, a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea s-au inrosit de…

Cand incepe cel mai lung post din an. Postul Paștelui in 2024

10:40, 17.03.2024 - Pentru creștinii ortodocși, respectarea Postului Mare este foarte importanta. Este o perioada de renunțare la sine, de purificare și de aspirație catre Dumnezeu. In 2024, perioada Postului Mare va dura de la 18 martie pana la 4 mai . Inceputul și sfarșitul Postului MareDatele Postului Mare se schimba…


Ce parere ai despre aceasta stire?