Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimente bogate în antioxidanţi

Publicat:

De ce avem nevoie de antioxidanti? Toate celulele organismului utilizeaza oxigen. In acest proces se produc in mod natural radicalii liberi, care determina deteriorarea oxidativa a corpului. Antioxidantii au rolul de a distruge radicalii liberi, prevenind si reparand daunele provocate de acestia. Bolile de inima, diabetul, cancerul, bolile neurodegenerative sunt grabite de radicalii liberi. Or, antioxidantii atacand radicalii vor reduce riscul aparitiei acestor boli. Asa ca este esential sa avem zilnic pe masa alimente bogate in antioxidanti.

Alimente bogate in antioxidanti: usturoi, morcovi,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce alimente nu sunt bune pentru ficat

12:40, 15.04.2024 - Ficatul are rolul de a elimina toxinele din corp, atunci cand sunt consumate alimente bogate in substanțe toxice sau grasimi, pentru o funcționare optima a organismului. Exista, insa, și alimente benefice pentru ficat. Iata o lista cu alimente bune pe care trebuie sa le consumi pentru un ficat sanatos.Exista…

DIETA Cartofii dulci și sfecla mangold sunt alimente ideale pentru slabit

08:15, 07.04.2024 - Mesele bogate de sarbatori isi pun amprenta asupra greutatii noastre, astfel ca ne trezim cu cateva kilograme acumulate intr-o scurta perioada de timp.  The post DIETA Cartofii dulci și sfecla mangold sunt alimente ideale pentru slabit first appeared on Informatia Zilei .

Alimente bogate in colagen recomandate femeilor dupa 50 de ani. Au un efect remarcabil pentru piele

21:15, 05.04.2024 - Colagenul este proteina responsabila pentru suplețea și elasticitatea pielii. Poate fi procurat fie sub forma de suplimente, fie din numeroase alimente. Experții ne recomanda sa putem accent pe aportul de vitamine și minerale care sa asigure condiția optima a pielii.Alimente bogate in colagen recomandate…

Rețeta hummus cu sfecla roșie și naut. Un preparat perfect pentru postul Paștelui

20:31, 01.04.2024 - Ne aflam in perioada de post a Paștelui, iar din acest motiv ne-am gandit sa-ți prezentam un preparat perfect, caci poate ai ramas in pana de idei și nu știi ce sa mai gatești. Ei bine, noi iți vom spune pas cu pas cum sa pregatești rețeta de hummus cu sfecla roșie și naut. Este o mancare carecu siguranța…

Top 8 alimente minune cu beneficii incredibile pentru organism

11:31, 21.02.2024 - Top 8 alimente minune cu beneficii incredibile pentru organism Poza de Anna Pelzer pe Unsplash.com Alimentația joaca un rol esențial in menținerea sanatații și prevenirea bolilor. Anumite alimente sunt considerate adevarate „alimente minune” datorita conținutului lor nutritiv bogat și beneficiilor incredibile…

Dieta antiinflamatoare, o bariera in calea diabetului și a unor cancere

08:01, 19.02.2024 - Dieta antiinflamatoare este gustoasa, completa din punct de vedere nutritiv, dar mai ales constituie o bariera in calea multor boli ca diabetul, afecțiuni cardiovasculare și chiar unele cancere. Inflamația este un raspuns natural al corpului nostru la o rana, o infecție sau o iritare. Este prima linie…

Alimente bogate in acid hialuronic. Ajuta-ți articulațiile sa se mențina tinere

17:30, 18.02.2024 - Acidul hialuronic este o substanța produsa in mod natural de corpul uman și se regasește in mai multe organe. Din pacate, se diminueaza in timp, odata cu inaintarea in varsta. Vestea buna insa este ca el poate fi asimilat prin intermediul alimentației.

De ce ne face rau carnea tocata: „Majoritatea o prepara cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

16:00, 11.02.2024 - Deseori auzim recomandarea medicilor de a evita carnea tocata sau de a diminua cantitațile consumate. Cu atat mai mult daca ne confruntam cu afecțiuni biliare, hepatice, gastrice sau pancreatice. Sfaturile vin in special in preajma sarbatorilor, cand consumam diverse preparate tradiționale in care este…


Ce parere ai despre aceasta stire?