Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ALERTĂ - Comisia Europeană a publicat raportul privind statul de drept în România: Principalele probleme semnalate/ DOCUMENT

Publicat:

Romania a inregistrat progrese in aplicarea reformelor recomandate prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), dar sunt necesare rezultate in combaterea coruptiei si exista preocupari privind predictibilitatea legislatiei, arata raportul privind de Drept.

Raportul integral, AICI! (.pdf)

știre in curs de actualizare

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

CE: Romania se confrunta in continuare cu vulnerabilitati ­legate de conturile finantelor publice si ale balantei externe

00:10, 27.03.2024 - Romania se confrunta in continuare cu vulnerabilitati legate de conturile finantelor publice si ale balantei externe, avertizeaza Comisia Europeana, care a publicat analize aprofundate pentru sase state membre, cu scopul de a evalua dezechilibrele macroeconomice in contextul semestrului european. Potrivit…

Marcel Boloș: Impozitarea progresiva ar putea fi implementata in Romania din ianuarie anul viitor

17:05, 18.03.2024 - Marcel Bolos, ministrul de Finante, a vorbit despre impozitarea progresiva a salariilor pentru romani."In ceea ce priveste impozitarea progresiva, avem aceste rapoarte ale Bancii Mondiale si, mai nou, si OCDE (n.r. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economica) este cel care mentioneaza aceasta…

”Romania educata”, dar nu acum! Comisia Europeana da de pamant cu invațamantul din țara noastra

17:20, 06.03.2024 - Performanțele elevilor din Romania sunt printre cele mai slabe din Uniunea Europeana, potrivit unui raport facut public de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a Comisiei Europene. ”Romania educata” pare ca a ramas la stadiul de slogan electoral, iar drept dovada sta ultimul raport venit…

Comisia Europeana critica in termeni duri ‘Romania educata’: performanțele elevilor romani sunt printre cele mai scazute din UE

14:40, 06.03.2024 - Romania trebuie sa schimbe "radical", la nivel strategic, modul in care sunt finantate si evaluate politicile in invatamant, iar performantele scolare ale elevilor sunt "printre cele mai scazute" din Uniunea Europeana, releva raportul "Reforma invatamantului preuniversitar in Romania: consolidarea sistemelor…

Ministerul Educatiei, despre raportul privind reforma invatamantului preuniversitar- Documentul exploreaza patru domenii ale politicilor educationale

14:10, 05.03.2024 - Ministerul Educatiei afirma ca raportul privind reforma invatamantului preuniversitar exploreaza patru domenii ale politicilor educationale: evaluarea scolilor, alocarea resurselor pentru educatie, cariera didactica si sistemul de date si monitorizarea acestora, potrivit news.ro Directia Generala pentru…

Marcel Ciolacu: Romania poate deveni in urmatorii 4-5 ani una dintre marile forte economice ale continentului

00:20, 28.02.2024 - Romania poate deveni in urmatorii 4-5 ani una dintre marile forte economice ale continentului, daca isi pastreaza stabilitatea politica si economica, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. Seful Executivului a participat ieri la evenimentul AmCham CEO Business Forum, potrivit Agerpres. „Am venit…

Elevii romani de clasa a opta au incredere mai mare in institutiile europene decat in cele nationale, arata un studiu realizat la nivel european

17:40, 22.02.2024 - Raportul european al studiului International Civic and Citizenship Education Study 2022, bazat pe date din 18 tari, inclusiv Romania, a fost publicat joi de Asociatia Internationala pentru Evaluarea Performantelor Educationale, iar concluziile privind Romania au fost publicate de Ministerul Educatiei.…

Ora de vara 2024, iar dormim mai putin. Cand se potrivesc din nou ceasurile. Parlamentul European a recomandat Romaniei sa nu mai schimbe ora

14:45, 10.02.2024 - Anul acesta, romanii trec la ora de vara pe 31 martie 2024, respectiv in ultima zi de duminica a lunii martie. In duminica respectiv, ora 03.00 devine ora 04.00, ceea ce, in termeni populari, se poate traduce prin faptul ca „dormim mai putin”. Schimbarea orei de doua ori pe an are efecte asupra organismului…


Ce parere ai despre aceasta stire?