Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alegeri anticipate în Danemarca, cu trei luni mai devreme

Publicat:

Premierul danez, Helle Thorning-Schmidt, a anunțat, miercuri, convocarea de alegeri generale anticipate la 18 iunie, cu trei luni mai devreme decât data programată inițial, informează Agerpres.

Social-democrata Thorning-Schmidt a justificat convocarea anticipată a scrutinului prin faptul că este momentul adecvat ca danezii să aleagă între menținerea cursului impus de guvernul actual într-un moment de relansare economică și "experimentele" opoziției, notează EFE.

Prima femeie șefă de guvern…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rishi Sunak convoaca alegeri in Marea Britanie pentru 4 iulie

19:51, 22.05.2024 - Premierul britanic Rishi Sunak a convocat miercuri alegeri naționale, stabilind data de 4 iulie ca data a scrutinului. Analizele facute arata ca Partidul Laburist, aflat in opoziție, va caștiga in fața conservatorilor lui Sunak dupa 14 ani.

Surpriza in politica britanica. Premierul anunța alegeri anticipate: „E momentul ca Marea Britanie sa-și aleaga viitorul”

19:40, 22.05.2024 - Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a convocat alegeri generale pentru 4 iulie, un pariu al liderului britanic pentru a uni Partidul Conservator, in contextul in care sondajele arata ca acesta este cu mult in urma opoziției laburiste.

Surpriza! Rishi Sunak va convoca alegeri anticipate pentru luna iulie / Keir Starmer, pregatit sa preia puterea (surse)

19:10, 22.05.2024 - Rishi Sunak va convoca alegeri anticipate surpriza pentru luna iulie, au declarat surse importante pentru The Guardian, o competiție in care Keir Starmer va incerca sa preia puterea pentru Partidul Laburist dupa 14 ani de guvernare condusa de conservatori.

”Rotativa” bulgara s-a defectat inainte de predarea ștafetei. Alegerile anticipate, tot mai probabile

11:50, 25.03.2024 - Bulgaria ar putea organiza alegeri anticipate din cauza eșecului din negocierile dintre principalele formațiuni politice privind formarea noului guvern, care ar fi insemnat predarea mandatului in interiorul aceleiași coaliții, conform sistemului denumit ”rotativa”. Premierul desemnat Maria Gabriel și-a…

Danezii au inventat un super computer care iți poate prezice data exacta a morții/ VIDEO

05:45, 22.03.2024 - O echipa de cercetatori din Danemarca a dezvoltat un algoritm de inteligența artificiala numit life2vec care poate prezice o gama larga de evenimente din viața unei persoane, inclusiv moartea, informeaza Mediafax. Algoritmul este instruit pe baza datelor anonime a aproximativ șase milioane de danezi…

Premierul irlandez a anunțat ca va demisiona

15:41, 20.03.2024 - Prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a anunțat, miercuri, ca va demisiona inainte de urmatoarele alegeri generale din Republica Irlanda, relateaza BBC. De asemenea, el va renunța la funcția de lider al partidului Fine Gael. Plecarea lui Varadkar din funcția de șef al coaliției formate din trei partide…

De ce in Fașia Gaza post-razboi ar fi mai benefica o soluție democratica fara alegeri

08:06, 16.03.2024 - Premierul israelian Benjamin Netanyahu este criticat in mod regulat pentru ca nu a comunicat planul pentru Fașia Gaza dupa incheierea operațiunii militare. Absența unei poziții oficiale pe aceasta tema ar putea proveni din faptul ca toate opțiunile de pana acum sunt neatractive.

Danemarca sare cu miliardele in cursa pentru șefia NATO: Mutare de ultima ora in Guvern!

23:00, 13.03.2024 - Ministerul danez al Apararii a anuntat miercuri o crestere cu 5,43 miliarde de euro a cheltuielilor pentru aparare pe o perioada de cinci ani, ceea ce va face ca tara sa aloce peste 2% din PIB pentru aparare in 2024, relateaza AFP si Reuters. Investitiile vor merge in consolidarea capacitatilor militare…


Ce parere ai despre aceasta stire?