Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Al doilea Pământ, descoperit de astronomii europeni

Publicat:

Astronomii europeni anunta descoperirea unei planete aflate pe orbita celei mai apropiate stele de Pamant, Proxima Centauri. Potrivit cercetatorilor, care au folosit telescoapele European Southern Observatory, este posibil ca pe planeta Proxima b, aflata la o distanța de aproximativ 4 ani lumina de Terra, sa existe apa in stare lichida.

 

Echipa de astronomi a fost coordonata de dr. Guillem Anglada-Escude, de la of London.

Descoperirea planetei pe care presa internaționala o numește deja „al doilea Pamant” a fost o experiența unica și a atras atenția specialiștilor…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ziua internationala a zborurilor cu echipaj uman in spatiu, marcata in 12 aprilie

13:06, 12.04.2024 - La 12 aprilie 2024, este aniversata Ziua internationala a zborurilor cu echipaj uman in spatiu. Marcarea acestei zile a fost instituita de Adunarea Generala a ONU prin Rezolutia 65/271 din 7 aprilie 2011. La nivel international, aceasta zi are rolul de a aminti public despre inceputul epocii spatiale…

Amenințare colosala pentru omenire: sfarșitul vieții de pe Pamant ar putea veni din Antarctica

04:45, 11.04.2024 - Antarctica, cunoscuta ca fiind cea mai mare masa de gheața și zapada de pe Terra, ascunde o amenințare colosala pentru omenire. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Columbia din New York, eruptia unuia dintre cei 138 de vulcani inghetați sub calota de gheața ar putea declanșa o serie de evenimente…

Descoperire fabuloasa despre Calea Lactee

15:10, 22.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu, transmite AFP. Acesti doi ”curenti stelari” cu o miscare…

O explozie la mii de ani-lumina de Pamant va crea o „noua stea” pe cerul nopții. Un spectacol ce are loc o singura data in viața

07:06, 21.03.2024 - Astronomii se așteapta ca o „noua stea” sa apara pe cerul nopții, in orice moment, incepand de acum și pana in luna septembrie. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol ce are loc o singura data in viața, a transmis NASA.

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Misterioasa „lume a apei cu un ocean in clocot”: Astronomii au facut o noua descoperire in spatiul cosmic

07:06, 11.03.2024 - Astronomii au observat o planeta indepartata care ar putea fi acoperita in intregime de un ocean de apa adanca, in cadrul unor descoperiri care fac sa avanseze cautarea unor conditii de locuire dincolo de Pamant, scrie The Guardian.

Telescopul Hubble a surprins o imagine care ne dezvaluie ce se afla la o distanța de aproximativ 162.000 de ani-lumina de Pamant

05:26, 04.03.2024 - O forma sferica, formata din 'varfuri de ac de lumina' provenite de la stele foarte apropiate, s-a dezvaluit telescopului spațial Hubble atunci cand observatorul a privit recent in constelația Mensa, informeaza inverse.com. Hubble a surprins o imagine a unui roi globular, o comunitate de stele care…


Ce parere ai despre aceasta stire?