Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ADORMIREA MAICII DOMNULUI - Origine, semnificaţie religioasă, tradiţii şi obiceiuri

Publicat:

- un semn de la ingeri

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului este praznuita de ortodocsi si catolici in fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscuta in Apus sub numele de Inaltarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Este sarbatoarea in amintirea zilei in care si-a dat obstescul sfarsit. Nu se stie cu exactitate nici anul, nici ziua cand "a adormit ".

Despre adormirea Maicii Domnului nu avem informatii in , ci numai in traditia Bisericii. Aceasta este tratata in…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Izvorul Tamaduirii, tradiții și obiceiuri. Ce sa nu faci niciodata pe 10 mai

00:30, 10.05.2024 - Izvorul Tamaduirii este una dintre cele mai importante sarbatori pentru creștinii ortodocși. Izvorul Tamaduirii nu are data fixa, aceasta sarbatoare pica in fiecare an in Saptamana Luminata, in prima vineri de dupa Paști. In 2024, Izvorul Tamaduirii are loc pe 1o mai. Izvorul Tamaduirii. Tradiții și…

Traditii si obiceiuri pentru Vinerea Mare inainte de Pastele 2024. Lucruri care sunt total interzise

09:31, 03.05.2024 - Vinerea Mare este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodocs. In aceasta zi a fost rastignit si a murit Iisus Hristos. Este ultima zi de vineri dinaintea Paștelui și din Postul Mare, fiind și o zi de post negru, de care este legata o serie de tradiții și obiceiuri. Credinciosii…

Joia Mare, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi

08:50, 02.05.2024 - Suntem in Joia Mare, una dintre cele mai importante zile din Saptamana Patimilor, iar creștinii ortodocși respecta o serie de tradiții și obiceiuri pentru a se feri de rau. Citește și: A inceput deszapezirea pe Transfagarasan. E posibil sa fie deschis circulatiei mai devreme de 1 iulie In primul rand,…

Miercurea Mare din Saptamana Patimilor: Traditii si obiceiuri in ziua cand Iisus a fost tradat de Iuda

10:50, 01.05.2024 - Miercurea Mare este o zi importanta de post și rugaciune din Saptamana Patimilor, cand creștinii au grija sa respecte anumite tradiții și obiceiuri. Aceasta zi amintește de momentul in care Maria Magdalena a spalat picioarele lui Iisus cu propriile lacrimi, in semn de caința și a fost transformata in…

Tradiții și obiceiuri de Sfantul Gheorghe 2024. Ce trebuie sa faca fetele nemaritate

07:35, 23.04.2024 - An de an, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este praznuit pe data de 23 aprilie. Este unul dintre cei mai venerați Sfinți din biserica ortodoxa și mai este supranumit și protectorul vegetației, al vitelor și al oilor. Sarbatoarea cu cruce roșie este ținuta de toți creștinii. Iata ce tradiții și obiceiuri…

Ziua Pacalelilor 2024, semnificație, tradiții și obiceiuri. Cum a luat naștere aceasta zi

12:10, 29.03.2024 - Ziua Pacalelilor 2024 se apropie cu pași repezi, așa ca mulți deja și-au pregatit farsa cu care sa iși pacaleasca apropiații. Dar ce știm despre aceasta zi? Se semnificație are, cum a luat naștere și ce tradiții și obiceiuri sunt observate pe 1 aprilie? Cum a luat naștere aceasta zi De unde provine…

Ce se da de pomana de Buna Vestire. Tradiții și obiceiuri

08:05, 24.03.2024 - Ce se da de pomana de Buna Vestire. Tradiții și obiceiuri. Buna Vestire este sarbatorita in 2024 pe data de 25 martie, intr-o zi de luni. Sarbatoarea are cruce roșie in calendarul ortodox și de asemenea, este o zi cu dezlegare la pește, pentru cei care țin post. Totodata, de Buna Vestire sunt respectate…


Ce parere ai despre aceasta stire?