Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Administrarea unei substanţe care creşte nivelul de histamină îmbunătăţeşte memoria pe termen lung

Publicat:

Descoperirea oamenilor de stiinta din Japonia, publicata in jurnalul , ar putea avea implicatii in tratamentul tulburarilor de memorie precum boala Alzheimer.

Histamina din sistemul nervos central joaca un rol important in procesele de invatare si memorare.

Substanta medicamentoasa este in general prescrisa in doze mici pentru tratarea ametelilor, insa experimentul a implicat administrarea in cazul unora dintre participantii la studiul clinic a unor doze mari pentru sporirea nivelului de histamina.

Experimentul a fost realizat pe 38 de barbati si femei…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Japonia a incheiat experimentul dobanzilor pozitive

07:00, 20.03.2024 - Banca centrala a Japoniei (BOJ) si-a incheiat marti experimentul cu dobanzi negative negative si instrumente neconventionale de relaxare, care aveau ca scop stimularea celei de-a patra mari economii a lumii, transmite CNBC, citat de news.ro. Decizia Bancii Japoniei a venit la doar cateva zile dupa…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Jumatate din cele peste 10 milioane de apeluri facute anul trecut la 112 nu au fost urgențe

19:06, 12.03.2024 - „In continuare, in Romania, este un numar foarte ridicat de apeluri non-urgente. Oamenii suna pentru alte motive decat pentru cele care sunt in competenta Serviciului de Urgenta 112. Anul trecut au fost peste 10 milioane de apeluri la 112, insa aproape jumatate dintre acestea nu au fost urgente.  Oamenii…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?