Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Actualitate medicală/ Cercetători de top îşi unesc forţele pentru a studia principala ipoteză referitoare la COVID de lungă durată

Publicat:

Cercetatori de top din centre academice prestigioase si-au reunit fortele pentru a raspunde la intrebarea-cheie referitoare la cauza principala a COVID de lunga durata (‚’Long COVID’’) si anume daca fragmente din coronavirus persista in tesuturile anumitor indivizi, a informat , preluata de Agerpres. Proiectul, denumit Initiativa pentru cercetarea Long COVID (), are drept scop eficientizarea cercetarii si avansarea rapida catre teste clinice ale unor potentiale tratamente. Impartasind diverse seturi de abilitati si resurse, grupul spera sa descopere…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Statul in șezut pentru perioade lungi de timp afecteaza sanatatea inimii!

00:11, 04.04.2024 - Beneficiile pe care le aduce sanatații activitatea fizica sunt, desigur, incontestabile, insa oamenii de știința au descoperit ca, la adulții in varsta, și reducerea cu cel puțin 30 de minute zilnic a timpului pe care il petrec in poziție șezut poate sa scada tensiunea arteriala. Probleme de sanatate…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Cat de periculoase sunt, de fapt, bauturile dietetice. Boala perfida declanșata de consumul acestora

11:10, 06.03.2024 - Consumul a doi litri sau mai mult pe saptamana de bauturi indulcite artificial crește cu 20% riscul unei batai neregulate a inimii, numita fibrilație atriala, in comparație cu persoanele care nu beau nimic, a constatat un nou studiu citat de CNN .Cunoscuta sub numele de fibrilație atriala, fibrilația…

Ingrijorare. Un tip de cancer face ravagii

07:50, 31.01.2024 - Rata mortalitatii prin cancer colorectal in randul oamenilor cu varste cuprinse intre 25 si 49 de ani din Uniunea Europeana si Regatul Unit este in crestere, arata studiu publicat recent de Universitatea din Milano (Italia), citat de DPA. Una dintre cauzele cresterii numarului de decese asociate cancerului…


Ce parere ai despre aceasta stire?