Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Activitatea creierului, tradusă în cuvinte. Inteligența artificială știe tot despre tine!

Publicat:

Rezultatele unui studiu au fost adunate intr-o lucrare care a fost publicata la inceputul lunii. Studiul se bazeaza pe analiza mai multor voluntari, care au fost puși sa asculte clipuri audio, in timp ce creierul lor era scanat de un aparat FMRI (Functional magnetic resonance imaging). Pe scurt. Cu ajutorul Chat GPT, cercetatorii au reușit sa afle ce ascultau acești voluntari. Algoritmii de inteligența artificiala, aceeași tehnologie care controleaza Chat GPT, are aceasta abilitate. Poți sa urmarești cum curge sangele prin creier. Și, folosind AI și GPT și orice altceva, sa-l traduci in cuvinte,…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Portalurile de știri care raspandesc știri false generate de inteligența artificiala s-au inmulțit

14:26, 11.03.2024 - Sute de site-uri ce imita portalurile autentice au aparut in ultimele luni, alimentand o adevarata explozie de relatari false pe orice subiect, de la razboi la politicieni. Cercetatorii spun ca acestea ridica semnale de alarma intr-un an cu alegeri cu miza mare in lume.

Marilyn Monroe, apariție incredibila la un festival din Texas / VIDEO

10:55, 11.03.2024 - La un festival din Texas, o companie americana a dezvaluit o apariție uluitoare: o versiune digitala a celebrei actrițe Marilyn Monroe, creata folosind tehnologii de inteligența artificiala, potrivit News.ro.  O companie americana a prezentat o versiune digitala a actritei Marilyn Monroe,…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

O noua specie de oameni va aparea in 2050, spun cercetatorii

23:55, 18.02.2024 - Cercetatorii anticipeaza ca in decurs de mai puțin de treizeci de ani, o noua forma umana va aparea pe scena globala, pregatita sa faca fața noilor provocari și oportunitați ale epocii contemporane.Potrivit studiilor realizate de cercetatorul Cadell Last de la Global Brain Institute, exista deja semnele…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

ChatGPT trece la nivelul urmator: Isi va cunoaste utilizatorul

13:40, 14.02.2024 - Chatbot-ul ChatGPT va fi capabil in curand sa memoreze informatii si date despre utilizatorii sai, transmite agentia DPA. Functia este testata initial in cadrul unui grup restrans. Spre exemplu, software-ul ar putea retine faptul ca utilizatorul are o fiica iubitoare de meduze, sau formatul in care…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Inteligența artificiala va incepe din 2024 sa transforme și mai mult activitatea companiilor

11:16, 06.02.2024 - Tehnologiile bazate pe inteligența artificiala (IA) au potențialul de a genera o creștere economica globala de 14% (15,7 trilioane de dolari) pana in 2030, potrivit unui studiu realizat de PwC. Insa, pe masura ce IA devine parte integranta din operațiunile zilnice ale companiilor, supravegherea și guvernanța…


Ce parere ai despre aceasta stire?