Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Academia Română: Propunerea de a cere Muzeului Antipa să cedeze teren pentru Muzeul Holocaustului - 'inadecvată' şi 'păguboasă'

Publicat:

considera ca edificarea de Istorie a Evreilor si Holocaustului este un act cultural si istoric pe deplin justificat, insa solutia propusa de a cere Muzeului "" sa cedeze teren pentru acesta este "inadecvata" si "paguboasa".

" considera ca edificarea de Istorie a Evreilor si Holocaustului este un act cultural si istoric pe deplin justificat si reprezinta o datorie morala fata de tragedia traita de milioane de oameni in contextul celei mai mari conflagratii a secolului XX si un gest necesar de conservare…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

DAR. Donatii, achizitii, recuperari, descoperiri arheologice - o noua expozitie temporara, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:40, 17.05.2024 - "DAR. Donatii, achizitii, recuperari, descoperiri arheologice" este o noua expozitie temporara, ce se va deschide la 22 mai 2024 la Muzeul National de Istorie a Romaniei. In anul 1972, la momentul deschiderii pentru public a Muzeului National de Istorie a Romaniei, in colectiile institutiei se aflau…

Florin Maxim, dupa triumful istoric obținut cu Corvinul Hunedoara in Cupa Romaniei Betano: „Trebuie sa invațam de la Real Madrid”

00:15, 16.05.2024 - Corvinul Hunedoara a scris istorie dupa ce a caștigat Cupa Romaniei Betano 2024. Formația din Liga 2 a invins-o pe Oțelul Galați la loviturile de departajare și va evolua in preliminariile Europa League. Florin Maxim (43 de ani), antrenorul momentului, a oferit prima reacție dupa acest triumf. Maxim…

Muzeul Antipa, al patrulea muzeu din București care nu va participa la Noaptea Muzeelor pe 18 mai

20:11, 14.05.2024 - Muzeul „Grigore Antipa” din București a anunțat marți, 14 mai, ca nu va participa nici el sambata, 18 mai, la Noaptea Muzeelor, in semn de protest fata de salariile mici din sectorul muzeal și ca solidaritate cu ceilalti colegi din țara.„Sistemul de salarizare actual reprezinta o amenintare extrem de…

Rolul Targu Mureșului in formarea revoluționaului Avram Iancu. “La Targu Mureș s-a dat scanteia revoluției”

03:05, 13.05.2024 - In cadrul conferinței internaționale „Avram Iancu-200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca", organizata in municipiul Deva, in intervalul 9-10 mai, la inițiativa Consiliul Județean Hunedoara, in parteneriat cu Academia Romana, Biblioteca Județeana "Ovid Denusianu" Hunedoara-Deva și Institutul…

Exponatele lunii mai in muzeele din vestul țarii, de la Avram Iancu la un pistol vechi de 200 de ani

16:10, 09.05.2024 - La aniversarea a doua veacuri de la nașterea lui Avram Iancu, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva a deschis expoziția „Omagiu. Avram Iancu. 200 de ani de la naștere”, care va putea fi vizitata pana in 14 iulie.Sunt expuse bunuri culturale din patrimoniul muzeului devean și al Muzeului Național…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente – „Școala Pittner”, Municipiul Reșița// Istoric // August Pittner //

11:20, 27.03.2024 - Articolul Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente – „Școala Pittner”, Municipiul Reșița// Istoric // August Pittner // a fost publicat prima data in Curierul National .

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?