Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost descoperită cea mai apropiată planetă din afara sistemului solar

Publicat:

Astronomii au descoperit cea mai apropiata planeta din afara sistemului solar, care orbiteaza una dintre stelele sistemului , la patru ani lumina de sistemul nostru solar (aproximativ 37.843.923.108.478 de kilometri...).

Planeta are aceeași masa ca cea a Pamantului, insa orbita ei este mult mai apropiata de steaua ei, chiar mai apropiata decat este ca a lui Mercur de Soare. Prin urmare, planeta se situeaza in afara zonei in care exista condiții de apariție a vieții similare cu cea de pe Pamant.

Totuși, studiul exoplanetelor arata ca o stea…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost descoperita o planeta „super pufoasa”. Ar fi atat de ușoara incat ar pluti pe apa, deși este mai mare decat Jupiter

15:31, 18.05.2024 - Astronomii au descoperit o planeta „super pufoasa”, despre care cred ca este atat de ușoara, incat ar pluti pe apa, in ciuda faptului ca este mult mai mare decat gigantul gazos Jupiter din Sistemul nostru Solar, transmite Sky News.

Cea mai fierbinte planeta din sistemul solar a avut candva oceane la fel ca Pamantul. Cum a ramas Venus fara apa

07:05, 11.05.2024 - Pamantul și Venus sunt planete asemanatoare din multe privințe, inclusiv ca marime, și cu toate acestea una dintre ele este plina de apa, iar cealalta este complet uscata, scrie BBC. Cand și cum au disparut oceanele celei de-a doua planete de la Soare?

Astronomii au gasit, in sfarsit, o planeta asemanatoare Pamantului, care are și atmosfera. De ce nu poate fi locuita 55 Cancri

19:55, 08.05.2024 - Astronomii cauta de multi ani planete telurice in afara sistemului nostru solar, care sa aiba atmosfera - o caracteristica considerata esentiala pentru a putea gazdui viata. Ei bine, se pare ca, in sfarsit, au gasit una, numai ca aceasta planeta infernala - aparent cu o suprafata alcatuita din roci…

„Pamantul va fi inghițit de Soare”. Cum arata sfarșitul sistemului nostru solar

13:45, 13.04.2024 - Stelele pitici albe sunt stele cu o densitate mare care le arde tot combustibilul și distruge obiecte planetare mai mici. Este sfarșitul lumii, dar nu așa cum il știm noi, informeaza The Guardian. 

Descoperire importanta a astronomilor: Un curcubeu a fost observat pe o planeta din afara sistemului solar

23:30, 07.04.2024 - Semnele unor misterioase modele asemanatoare curcubeului au fost detectate pe o planeta din afara sistemului solar, au anunțat astronomii, potrivit BBC.Fenomenul, numit efectul de glorie, este adesea observat pe Pamant și a fost descoperit o singura data pe o alta planeta, Venus.

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Erupție pe soare: o furtuna magnetica lovește Pamantul in scurt timp (VIDEO)

14:16, 08.03.2024 - O erupție a avut loc pe Soare, iar o furtuna magnetica este așteptata pe Pamant, relateaza  publicația The Watchers. Se pare ca erupția a avut locpe 5 martie. Furtuna magnetica e așteptata sa atinga ușor Pamantul la sfarșitul zilei de 8 martie, iar pe 9 martie sunt posibile mici furtuni geomagnetice…

Anomalie bizara: a fost descoperita o 'adancitura' in campul magnetic al Pamantului, deasupra Oceanului Atlantic sudic

03:05, 04.03.2024 - O 'adancitura' bizara in campul magnetic al Pamantului, deasupra Oceanului Atlantic sudic, slabește luminile australe, potrivit unei noi cercetari, informeaza livescience.com. Anomalia Atlanticului de Sud este o regiune mare, de forma ovala, situata deasupra Americii de Sud și a sudului Oceanului…


Ce parere ai despre aceasta stire?