Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost creat un prototip al creierului uman din celule stem!

Publicat:

In urma cercetarilor, s-au obtinut tesuturi din diferite zone ale creierului care interactioneaza intre ele in mod natural. Daca la inceput, cercetatorii au dorit sa dezvolte doar anumite parti pentru a investiga modul in care se dezvolta sistemul nervos si bolile neurologice, in cele din urma, acestia au reusit sa creeze un adevarat prototip. "A fost foarte dificil sa studiem complexitatea creierului uman, asa ca am decis sa reproducem un model in vitro", a marturisit unul dintre oamenii de stiinta.

Asta este exact ceea ce cercetatorii din Viena au dorit sa faca. Cu ajutorul…

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dependența de internet provoaca modificari importante ale creierului in cazul adolescenților

15:25, 05.06.2024 - Printre consecințe se pot numara dificultați in menținerea relațiilor și a activitaților sociale. Dependența de internet duce la inregistrareea unor modificari importante ale creierului in cazul adolescenților, potrivit unui studiu de specialitate publicat recent. Cercetatorii au explicat care ar putea…

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

A fost anunțata descoperirea care sfideaza gravitația: cum ar putea fi aplicata diverselor tehlologii in urmatorii ani

02:45, 11.04.2024 - Cercetatorii pare sa fi deblocat potențialul tehnologiei fara gravitație. Un nou studiu publicat in Applied Physics Letters evidențiaza modul in care cercetatorii au facut progrese uriașe in domeniul levitației magnetice, utilizarea magneților pentru a face ca obiectele sa leviteze in aer pentru perioade…

La Targoviște: Sesiunea Internaționala de Comunicari Științifice ” Performanța și Competitivitate in Societatea Cunoașterii”

06:15, 01.04.2024 - Cercetatorii de maine se formeaza astazi, inca de pe bancile școlii. Conducerea Universitații Valahia Targoviște  prin vocea  președintelui Senatului Universitații, conf.univ.dr. Claudia Gilia  spune  ca daca vrem sa avem o societate dezvoltata, cu oameni care se implica in viața academica și sociala,…

Inteligența artificiala de la Google prezice inundațiile cu șapte zile in avans. Un alt model prezice vremea cu zece zile inainte

16:21, 21.03.2024 - Un model de inteligența artificiala al Google, operațional in 80 de țari, a fost folosit pentru a prognoza inundații cu pana la șapte zile inainte din India pana in Columbia, scrie Bloomberg.Modelul a fost dezvoltat de cercetatorii de la Google, care au afirmat ca au reușit sa „imbunatațeasca abilitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?