Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:54, 25.06.2020

Pierderi de aproape 1 miliard de euro pentru industria creşterii porcului

Pierderile din industria creşterii porcului, directe şi indirecte, se apropie de un miliard de euro până la această oră, iar cele prin deficitul de balanţă comercială au depăşit deja miliardul de euro, a declarat,…




18:24, 25.06.2020

Fostul şef al ANSVSA: Pierderile din industria creşterii porcului directe şi indirecte se apropie de un miliard de euro

Pierderile din industria creşterii porcului, directe şi indirecte, se apropie de un miliard de euro până la această oră, iar cele prin deficitul de balanţă comercială au depăşit deja miliardul de euro, a declarat,…




19:57, 10.03.2020

Fostul şef al ANSVSA: Aşa cum există reguli de circulaţie, aşa trebuie să existe şi reguli de creştere a porcului în România

Toată lumea ar trebui să înţeleagă că, aşa cum există reguli de circulaţie şi reguli de convieţuire într-o comunitate, aşa ar trebui să existe şi reguli de creştere a porcului în România, iar din punct de vedere…




14:34, 02.09.2016

De ce nu se ieftinesc carnea și pâinea la raft, când se prăbușește prețul la producător?!

Am vrea să răspundem împreună următoarei întrebări: în condițiile unei fluctuații accentuate a prețului cărnii de porc la producător, cu episoade de prăbușire la jumătate a acestuia (de la 6,2 lei/kg la 3,3 lei/kg),…




12:14, 20.04.2016

Producătorii din sectorul cărnii de porc chiar văd falimentul la poarta fermelor!

Sectorul de creștere a porcilor nu mai scapă de probleme. La începutul acestui an s-a vorbit din nou în termeni fatidici – „faliment”, „dezastru“ – despre fermele de creștere, îngrășare și reproducție a suinelor.…




08:00, 18.04.2016

O scădere a preţului la raft cu 5% ar fi de bun simţ; o taxă unică şi reală la raft ar fi ideală

Industria agroalimentară din România consideră că o scădere a preţului la raft cu 5% ar fi de "bun simţ", după o eventuală reducere sau eliminare a taxelor impuse de retaileri producătorilor români, varianta ideală…




17:42, 14.04.2016

Producătorii români cer marilor retaileri să înlocuiască multitudinea de taxe cu una unică

Industria agroalimentară din România consideră ideală perceperea unei taxe unice şi reale pentru listarea în marile lanţuri de magazine. Producătorii români care își vând produsele în marile lanțuri comeciale sunt…




09:54, 01.04.2016

Scandalul salamului spălat cu oţet ia amploare. Vezi ce spun producătorii din industria cărnii

„Nu ştiu dacă eu aş putea să confirm că este o practică curentă. Probabil, ca în orice comerţ, există şi agenţi economici care încalcă legea şi practică astfel de lucruri mai puţin obişnuite. De regulă, toţi agenţii…




22:39, 31.03.2016

Se spală salamul cu oțet în România? Primele răspunsuri

Producătorii din industria cărnii recunosc: este posibil ca unii comercianţi să fenteze legea prin astfel de practici. Şi nu e de mirare, în condiţiile în care doar 5% dintre alimentele care intră în România ajung…




14:54, 31.03.2016

Produse expirate pot ajunge în magazine. Doar 5% din marfa din import este controlată

Chiar şi producătorii din industria cărnii admit că este posibil ca unii comercianţi să încalce legea prin astfel de practici. Nu exclud nici posibilitatea ca la raft să poată ajunge produse din import deja expirate.…




21:03, 20.12.2015

Vânzările de produse din carne de porc înregistrează o creștere de 10-13% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Directorul executiv al Asociației Române a Cărnii (ARC), Vladimir Mănăstireanu, a declarat că vânzările de produse din carne de porc înregistrează în această perioadă o creștere medie de 10-13%, comparativ cu aceeași…




16:28, 20.12.2015

Câtă carne de porc cumpără românii

Vânzările de produse din carne de porc înregistrează în această perioadă o creștere medie de 10-13%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă…




14:08, 20.12.2015

ARC: Vânzările de produse din carne de porc înregistrează o creștere cu peste 10% în această perioadă

Vânzările de produse din carne de porc înregistrează în această perioadă o creștere medie de 10-13%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă prețurile sunt cu circa 15 procente mai mici, din cauza…




12:09, 07.12.2015

Fost sef al ANSVSA, audiat la DNA

Un fost director al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a ajuns in fata procurorilor DNA. Vladimir Manastireanu a trecut pragul sediului central al Directiei Nationale…




12:09, 07.12.2015

Fostul sef ANSVSA, Vladimir Manastireanu s-a prezentat in fata procurorilor DNA

Fostul sef al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Animalelor ANSVSA , Vladimir Manastireanu, s a prezentat astazi in fata procurorilor DNA, conform stiripesurse.ro. In noiembrie 2014, Manastireanu…




11:44, 07.12.2015

Vladimir Mănăstireanu, fostul şef al ANSVSA, audiat la DNA VIDEO

Vladimir Mănăstireanu a fost şef al  Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA). Mănăstireanu a demisionat de la conducerea instituţie în noiembrie 2014, demisia acestuia fiind…




11:23, 07.12.2015

DNA 'loveşte' peste tot: Un alt om cu greutate a ajuns în faţa procurorilor / VIDEO

DNA loveşte peste tot. Un al om cu greutate a ajuns în faţa procurorilor. Fostul şef al ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, s-a prezentat, luni, la DNA.Vladimir Mănăstireanu a fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară…




12:28, 29.10.2015

O nouă instituție de stat va promova produsele românești în China și Qatar

Statul va crea o nouă instituţie care să promoveze mai bine produsele româneşti în străinătate, inclusiv în China sau Qatar. Angajaţii agenției vor fi plătiți de stat, dar şi de patronii din industria alimentară.…




15:18, 28.10.2015

Nutriţionist: Carnea roşie poate favoriza apariţia cancerului. Se cunoştea acest lucru încă din 1990

Consumul de carne roşie procesată poate provoca apariția unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roșie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, conform unui nou raport…




11:53, 27.10.2015

Asociatia Romana a Carnii aduce lamuriri: Iata in ce conditii este carnea cancerigena

carnea Carnea rosie si preparatele din carne nu pot fi responsabile de aparitia unor forme de cancer decat daca acestea sunt consumate in exces si sunt tratate cu diverse substante chimice, a declarat Vladimir…




10:34, 27.10.2015

Manastireanu- Carnea rosie si preparatele din carne nu pot fi responsabile de cancer

Vladimir Manastireanu, director executiv al Asociatiei Romane a Carnii ARC , a declarant pentru Agerpres, ca nu pot fi responsabile de aparitia unor forme de cancer carnea rosie si preparatele din carne decat daca…




09:19, 27.10.2015

ARC: Carnea roşie nu poate fi responsabilă de apariția unor forme de cancer

Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociației Române a Cărnii (ARC), a declarat că preparatele din carne şi carnea roşie nu pot fi responsabile de apariția unor forme de cancer, doar în cazul în care acestea…




09:02, 27.10.2015

Asociaţia Română a Cărnii: Carnea roșie și preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariția cancerului

Carnea roșie și preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariția unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces și sunt tratate cu diverse substanțe chimice, a declarat pentru AGERPRES…




23:40, 11.06.2015

Reducerea TVA creşte consumul de carne

Românii mănâncă mai multă carne şi preparate din carne, după ce preţurile au scăzut prin micşorarea TVA. Reprezentanţii industriei de profil estimează că datele de la sfârşitul lunii iulie vor arăta o creştere…




20:20, 04.06.2015

Vladimir Mănăstireanu este noul vicepreședinte al grupului Cris-Tim

Fostul președinte al ANSVSA Vladimir Mănăstireanu, care s-a alăturat grupului Cris-Tim la finele anului trecut în poziția de director de calitate, a fost promovat în funcția de vicepreședinte al grupului deținut…




15:25, 04.06.2015

Fostul şef ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, numit vicepreşedinte Cris-Tim

Din functia preluata miercuri Manastireanu este responsabil de toate operatiunile companiei si îi raporteaza direct presedintelui Cris-Tim, Radu Timis. El s-a alaturat Cris-Tim în decembrie 2014, ocupând functia…




15:00, 04.06.2015

Vladimir Mănăstireanu, fostul şef al ANSVSA, a preluat funcţia de vicepreşedinte al grupului Cris-Tim

Vladimir Mănăstireanu, fostul peşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (ANSVSA), a fost numit vicepreşedinte al grupului Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători…




16:30, 27.05.2015

Anchetă DNA în urma reportajelor România Furată

DNA a început urmărirea penală in rem în cazul unor subvenții de 150 de milioane de euro, care au fost plătite pentru animale care nu există. Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o anchetă, în urma unei investigaţii…




13:25, 19.05.2015

Patronatele dau bani ca să fie reclamate

Patronatele din Industria cărnii şi-au făcut call center la care să fie primite reclamaţiile consumatorilor. Reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) spun că autorităţile statului nu au suficienţi angajaţi…




19:40, 18.05.2015

Producătorii din industria cărnii solicită modificarea legislaţiei

Producătorii din industria cărnii solicită modificarea sau renunţarea la Ordinul 560 referitor la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească produsele din carne pentru a fi fabricate şi comercializate pe teritoriul…